Deputatul Sorin Roman a vizitat Roşia Montană, dar nu s-a decis dacă va vota pentru sau împotriva proiectului minier

Sorin Roman

Deputatul PSD Bihor Sorin Roman a efectuat, în această săptămână, o deplasare până la Roşia Montană pentru a vedea cum stau lucrurile la faţa locului, dar încă nu s-a decis dacă va vota pentru sau împotriva proiectului minier.

“A fost bine că m-am dus până acolo. Am văzut că s-a discutat mult despre vestigiile istorice care în urma exploatărilor vor distruse, dar nu. Am constatat că prezenţa investitorilor acolo salvează acele galerii care vor fi, poate, vizitate de către turiştii care ajung la Roşia Montană”, a afirmat deputatul Sorin Roman.

Ajuns la Roşia Montană, deputatul bihorean a stat de vorbă şi cu localnicii, iar în perioada următoare vor urma întâlniri şi discuţii cu ONG-urile care se opun proiectului de exploatare de la Roşia Montană.

 “Am discutat cu localnicii din Roşia Montană care sunt dornicii să înceapă cât mai repede investiţiile în zonă. Aş vrea să am o întâlnire şi cu ONG-urile”, a precizat Roman.

Înn urma vizitei de la Roşia Montană, deputatul Roman nu a luat o decie asupra votului său.

“Încă nu am luat o decizie chiar dacă vin cu o părere subiectivă din zonă”, a ţinut să precizeze Roman.

În acest weekend, la Oradea au loc o serie de manifestări organizate de către apărătorii Roşiei Montane. Astfel, în această seară, de la ora 20.00 la Moszkva Cafe, va putea fi vizionat filmul documentar “Memorialul durerii – Grupul Capotă-Dejeu”, amfitrionii serii fiind istoricii Ioan Horga şi Gabriel Moisa, iar sâmbătă de la ora 17, în aceeaşi cafenea vor rula filmele “Nunta de piatră” şi “Duhul aurului”, gazda serii fiind arhitectul Cristian Puşcaş.

Duminică, de la ora 17.00, la statuia lui Mihai Viteazul, va avea loc un protest împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Distribuie:

Postaţi un comentariu