Deputatul PDL Lucian Bode cere demisia de onoare a ministrului Energiei

Lucian Bode a fost miistru al Economiei în Guvernul MRU

Deputatul sălăjean Lucian Bode, „corespondentul” ministrului Energiei, Constantin Niţă, în Guvernul alternativă al PDL, cere demisia de onoare al „omologului” său, după ce consilierului lui Niţă a fost arestat în dosarul de corupţie de la Hidroelectrica.

Lucian Bode, ministru al Energiei în Guvernul alternativă al PDL, spune că “numai demisia de onoare a ministrului Niță mai poate salva, în ultimul moment, onoarea României și a companiilor de stat românești pentru a nu compromite definitiv procesul de listare al Romgaz și a transmite investitorilor externi că ceea ce s-a întâmplat la Hidroelectrica este un accident și nu o practică uzuală în companiile din România”.

PDL consideră că USL a ratat complet procesul de implementare a managementului corporativ la companiile de stat. “Episodul Hidroelectrica nu face decât să demonstreze ce se întâmplă când populezi Consiliile de Administrație cu oameni a căror singură recomandare este carnetul de partid. Avem situații similare la Complexul Energetic Oltenia, la Nuclearelectrica sau Electrica. Practic, tot sistemul energetic al României este populat nu de manageri profesioniști ci de soli și pioni ai miniștrilor USL puși acolo să își umple buzunarele și pușculița de partid”, spune Lucian Bode.

Cererea deputatului PDL vine după ce săptămâna aceasta a ieşit la iveală faptul că Ion Mihăilă, consilier al ministrului Energiei, Constantin Niţă, ar fi intermediat mituirea lui Remus Vulpescu director de cabinet al ministrului Finanţelor, pentru ca acesta să ia o decizie în favoarea firmei clujene Energon Power and Gas. Mihăila, împreună cu Eugen Brădean, director de trading în cadrul Hidroelectrica, i-ar fi promis lui Vulpescu 1, 4 milioane de euro pentru a accepta un contract favorabil firmei clujene şi defavorabil Hidroelectrica. Atât Mihăilă, demis între timp din funcţia de consilier al lui Constantin Niţă, cât şi Brădean, au fost arestaţi, joi, preventiv, pentru 29 de zile.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu