Declaraţii hard pentru chestiuni (Micro)soft. Boc se jură că nu fură

PSD Cluj-Napoca îi cere demisia primarului Emil Boc din cauza Elenei Udrea / Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Fostul premier Emil Boc susţine că singurele discuţii pe care el le-a avut despre licenţele Microsoft au fost cele din guvern şi că nimeni n-a exercitat vreo presiune asupra sa, la fel cum nici el n-a exercitat presiuni asupra cuiva în chestiunea respecitvă.

„În anul 2009, în aprilie, când s-a încheiat acordul cadru pentru licenţele Microsoft, eram împreună cu PSD la guvernare. Vreau să ştiţi că nimeni n-a exercitat nici un fel de presiune asupra mea să se încheie acel contract, eu n-am exercitat nici un fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract”, a declarat, miercuri, Emil Boc.

Potrivit acestuia, documentele respective au fost semnate de specialişti din PDL şi din PSD.

„Dacă îmi amintesc bine, acea Hotărâre de Guvern avea în spate vreo 7 sau 8 semnături de la miniştri PDL sau PSD care erau competenţi în materie şi, ca atare, contractul s-a derulat conform prerogativelor legale stabilite de către specialişti. Repet, tot ce am discutat despre acest contract în 2009 se regăseşte pe stenogramele din şedinţa de guvern. Acolo au fost singurele discuţii pe care eu le-am avut cu privire la acordul cadru din 2009. Alte discuţii nu am avut cu privire la ce s-a întâmplat în 2009. (…) Atât vă pot spune cu privire la menţiunea respectivă, singurele discuţii purtate sunt cele pe care le-am avut în guvernul în care erau şi cei din PSD şi din PDL”, a menţionat fostul premier al PDL.

PDL se numără, pe lângă fostul ministru Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dorin Cocoş, printre beneficiarii sumelor de bani date de Ministerul Comunicaţiilor pentru licenţele Microsoft, PDL beneficiind de plata unor materiale electorale, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Elenei Udrea.

Postaţi un comentariu