Daniel Buda: „Va fi un vot copleșitor pentru Iohannis”

Daniel Buda / Foto: Dan Bodea

Reporter: Cum analizaţi rezultatele alegerilor din turul I şi ce asteptaţi de la turul II?

Daniel Buda: ​Votul covârşitor dat de clujeni candidatului ACL, domnul Klaus Iohannis, este un vot care ne onorează şi ne responsabilizează. Doresc pe această cale să le mulţumesc tuturor clujenilor pentru acest rezultat şi să îi asigur de întreaga mea consideraţie. Turul II este pe final, iar din teren, stând de vorbă cu cetăţenii în toată această perioadă a turului II, am primit doar semnale pozitive de la clujeni. Românii în general şi clujenii în special s-au săturat să trăiască într-o Românie în care sunt batjocoriţi, în care sunt sufocaţi de taxe si impozite, de pretul ridicat la combustibil şi unde   taxele şi impozitele plătite de aceştia să nu se regăsească în investiţiile din infrastructură, în sănătate sau educaţie. Clujenii mi-au transmis   faptul   că doresc o   altfel de Românie, o Românie    puternică, în care cetăţenii să fie cu adevărat   respectaţi, o Românie în care să avem o clasă de mijloc bine dezvoltată cu locuri de muncă bine plătite. De la acest tur de scrutin aştept ca cetăţenii care nu s-au prezentat la vot în primul tur sau care au votat cu ceilalţi candidaţi să meargă duminică la vot şi să voteze pentru o altfel de Românie, pentru o Românie a lucrului bine făcut!

R: Pe ce zona de   campanie aţi investit mai mult, pe ce anume mizaţi?

D.B: Pentru Alianţa Creştin Liberală Cluj, cetăţenii întregului judeţ sunt importanţi în egală măsură, tocmai de aceea, campania electorală a fost concentrată în toate zonele judeţului, de la Chiuieşti la Moldoveneşti, de la Fizeşu Gherlii la Ciucea, de la Luna la Aşchileu. Am considerat că toţi cetăţenii au dreptul de a fi informaţi cu privire la cel mai important scrutin din România, cu privire la candidaul Klaus Iohannis şi programul său electoral.

R: Ce aţi schimbat în strategia de campanie din turul II? Ce aţi pregătit special ?

D.B: Pentru turul II, la fel ca şi în primul tur,    ne-am concentrat foarte mult pe discuţiile directe cu alegătorii clujeni. Contactul direct cu cetăţeanul este cel mai important deoarece doar aşa putem afla exact care sunt problemele    şi aşteptările cetăţenilor faţă de candidatul nostru, domnul Klaus Iohannis.

R: Cum l-aţi descrie pe candidatul adversar, în câteva fraze?

D.B: Victor Ponta reprezintă sistemul ticăloşit al hoţilor de neam şi de ţară. Îi vedem astăzi la televizor cum îşi impart România ca pe propria lor feudă. Victor Ponta este cel care îşi doreşte o Românie în care românii să fie batjocoriţi şi umiliţi zilnic şi care să depindă de mila baronilor locali. Aceasta este România pe care şi-o doreşte Victor Ponta. În ultimii 2 ani şi jumătate, România a devenind o ţară gârbovită de taxe şi impozite, o ţară care musteşte de corupţie sub greutatea baronilor şi a impostorilor de la PSD. Sunt convins că românii nu mai doresc să trăiască într-o astfel de Românie. Victor Ponta ne demonstrează în fiecare zi că nu este un bun premier. Ne putem permite să ne demonstreze şi că nu este un bun preşedinte? Cu siguranţă nu. De 25 de ani, ciuma roşie ne-a batjocorit trecutul, ne fură prezentul, iar acum încearcă să ne fure şi viitorul. De aceea cred că România are nevoie de un preşedinte de dreapta, iar Klaus Iohannis este acel preşedinte de care România are nevoie acum.

R: Ce dificultăţi aţi întîmpinat în campanie? Ce a fost mai greu de explicat în legăură cu mesajul candidatului dvs?

D.B: Echipa ACL Cluj nu a întâmpinat dificultăţi majore în cele mai bine de 5 săptămâni de campanie, cu privire la transmiterea mesajelor către alegători. Poate din cauza faptului că domnul Klaus Iohannis este sibian iar noi am făcut campanie în judetul Cluj, adică tot în Ardeal, mesajele pe care le-am transmis nu au creat dificultăţi deoarece mentalitatea ardelenilor este una similară.

R: Credeţi că această campanie a creat disensiuni între partide greu de surmontat după alegeri? Cum veţi colabora cu celelalte partide   după turul II?

D.B: La nivelul judeţului nu consider că au fost disensiuni majore între partidele de pe eşicherul politic. Mai ales ca avem deja 2 partide puternice PNL pe de o parte    şi PSD pe de altă parte care reprezintă puterea şi opoziţa. Sigur, dacă ne uităm la Ardeal vedem ca predomină dreapta iar în restul ţării este stânga. Dar să nu uităm că întotdeauna Ardealul a dat preşedintele. După turul 2 ne interesează să coagulăm toate    forţele de dreapta pentru a ne pregati pentru anul 2016. Sper ca dreapta să nu mai fie atât de fărâmiţată! Cu PSD desigur că vom colabora criticandu-i atunci cand greşesc! Şi, din păcate, o fac aproape tot timpul!

R: Cum credeţi că vor vota etnicii maghiari?  

D.B: Etnicii maghiari, la fel ca şi cetăţenii care în primul tur au susţinut alţi candidaţi, vor vota în turul II după cum le va dicta conştiinţa. În primul tur de scrutin am avut secţii de votare în anumite comune cu locuitori majoritari de etnie maghiară, în care candidatul nostru, domnul Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile. Sunt sigur că cetăţenii vor demonstra şi în acest ultim tur de scrutin faptul că românii simt nevoia unui stat de dreapta ancorat în realităţile înconjurătoare, nevoia unui stat puternic şi unit cu instituţii puternice! Un vot pentru Victor Ponta ar însemna să întoarcem România cu 25 de ani în urmă.

R: Cât aţi cheltuit în acestă campanie?

D.B: Situaţia financiară pentru aceste alegeri nu este încheiată încă, astfel  că nu vă pot spune cu exactitate situaţia cheltuielilor.

R: Ce prezenţă şi ce scor estimaţi pentru duminică, 16 noiembrie?

D.B: Pe judeţul Cluj aproximez o prezenţă de 65%, având în vedere că în primul tur a fost o prezenţă de 55%. Legat de scor, sunt convins că va fi unul foarte mare astfel încât, în 16 noiembrie, Clujul să contribuie semnificativ la victoria lui Klaus Iohannis.

Distribuie:

Postaţi un comentariu