Cristian Preda va cere Parlamentului European să nu valideze mandatul lui Ovidiu Silaghi

Europarlamentarul Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat pe blogul personal că nu va vota trecerea mandatului de deputat al Ramonei Mănescu către Ovidiu Silaghi. El va cere colegilor să nu îl valideze pe fostul ministru liberal.

Cristian Preda a declarat că va solicita Parlamentului European să dezaprobe mandatul lui Silaghi, fiind de părere că un politician urmărit penal pentru trafic de influenţă ar aduce grave prejudicii de imagine forului european şi ar sfârşi prin a-i pune la îndoială integritatea. Acesta subliniaza că va solicita ca mandatul lui Silaghi sa nu fie validat în baza articolelor 3 și 4 din Regulamentul de procedură al Parlamentului European:

“Motivul este acela că Silaghi nu poate să-și exercite mandatul așa cum o cere Parlamentul European. Într-adevăr, în conformitate cu articolul 1 din Anexa nr. 1 a Regulamentului de procedura al PE, la care fac referire articolele 3 si 4 citate mai sus, deputatii trebuie sa actioneze ‘cu respectarea urmatoarelor principii generale de conduită: actiunea dezinteresata, integritatea, transparenta, conștiinciozitatea, cinstea, responsabilitatea și respectarea reputației Parlamentului’”, a adăugat Cristian Preda, citat de revista22.ro.

Acesta se întreaba, retoric, dacă “un urmarit penal, care a demisionat din legislativul național, pentru a se ascunde câtva timp sub imunitatea oferită de legislativul european, respectă reputația Parlamentului de la Strasbourg”.
“Eu cred că nu, fiindcă PE are reputația unui for integru. În niciun caz, PE nu e asociat public cu o vizuină pentru politicieni urmăriți penal.

Mai  mult, deputatul PDL scrie pe blogul său că Hellvig a fost numit înlocuitor al lui Cristian Buşoi prin încălcarea ordinii de pe listele de candidaţi. Eduard Helvig ar fi fost nominalizat în defavoarea unor membri PNL care erau mai bine poziţionaţi pe lista PNL de la ultimele alegeri pentru PE.

Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au fost numiţi de PNL pentru a îi înlocui pe Cristian Buşoi şi Ramona Mănescu, reveniţi la Bucureşti pentru a face parte din guvernul Ponta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu