Boc: Comasarea alegerilor este o idee proastă

Foto: Dan Bodea

Primarul clujean Emil Boc susţine că o eventuală comasare a alegerilor europene cu referendumul pentru modificarea Constituţiei nu este ilegală, dar este o idee proastă, transmite Agerpres.

El a precizat că dezbaterile se vor muta pe un alt subiect, în condiţiile în care alegerea acelor români care vor face parte din Parlamentul European este o chestiune importantă care se întâmplă o data la cinci ani. “Era de recomandat şi aşa spun şi normele europene, să nu se suprapună alegerile europarlamentare peste alte evenimente politice interne. Legislaţia nu interzice, dar nu recomandă, pentru că se pierde din substanţa alegerilor pentru Parlamentul European, dezbaterea mutându-se pe altceva şi nu pe ceea ce ar trebui să însemne, o data la cinci ani, alegerile pentru forul legislativ European, cu implicaţii majore pentru destinele Uniunii Europene şi pentru destinele fiecărei ţări şi a fiecărui cetăţean”, a declarat Emil Boc.

Fostul premier a amintit că, atunci când PDL a propus o asemenea comasare a alegerilor, în 2011, înainte de organizarea scrutinurilor pentru alegerile parlamentare şi pentru cele locale, liderii USL i-au cerut demisia, ceea ce arată că nu îşi menţin părerile pe care le-au avut atunci când erau în Opoziţie. “Gândindu-mă, însă, când nouă ne-a fost anulată decizia de comasare a alegerilor, Victor Ponta şi Crin Antonescu ne-au cerut demisia. Iar ei fac acelaşi lucru. Acum că sunt la putere, au uitat ce au spus când au fost în opoziţie”, a mai spus Emil Boc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu