Băsescu ameninţă: Sistemul de justiție s-a prăbușit ieri sub Ponta ceea ce mă face să denunț pactul de coabitare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o emisiune televizată, că va face o analiză cu privire la recentele evenimente legate de justiţie, analiză care va viza pactul de coabitare cu Premierul Victor Ponta. "O să fac o analiză şi în după-amiaza asta mă voi pronunţa. Categoric, cel mai important punct, independenţa justiţiei, s-a prăbuşit ieri, cu binecuvântarea premierului Ponta şi acest lucru mă face să mă îndrept spre denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora mi-am pus obrazul. (...) Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul și mai ales s-a băgat cu bocancii în justiție", a spus Preşedintele Băsescu, la B1 Tv. În replică, Premierul Victor Ponta a declarat, potrivit Mediafax, că el nu va denunţa parcul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu, deşi acesta l-a încălcat de sute de ori până în prezent şi arată că gestul şefului statului de a discuta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie. Declaraţiile Preşedintelui vin după ce Procurorul general, Tiberiu Niţu, a decis, miercuri, încetarea delegării procurorului Lucian Papici din funcţia de şef al Secţiei Sectiei de combatere a corupţiei din DNA, precum şi a adjunctului acestuia, şi inlocuirea lor cu alti procurori. Inlocuirea lui Papici de la şefia Secţiei I a venit în aceeaşi zi în care acesta a finalizat ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul privind demiterea preşedintelui României, în care inculpat este vicepremierul Liviu Dragnea. În urma cu o săptămâna, Tiberiu Niţu îi prelungise lui Papici delegarea în funcţia de conducere cu încă trei luni, la cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o emisiune televizată, că va face o analiză cu privire la recentele evenimente legate de justiţie, analiză care va viza pactul de coabitare cu Premierul Victor Ponta.
“O să fac o analiză şi în după-amiaza asta mă voi pronunţa. Categoric, cel mai important punct, independenţa justiţiei, s-a prăbuşit ieri, cu binecuvântarea premierului Ponta şi acest lucru mă face să mă îndrept spre denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora mi-am pus obrazul. (…) Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul și mai ales s-a băgat cu bocancii în justiție”, a spus Preşedintele Băsescu, la B1 Tv.

În replică, Premierul Victor Ponta a declarat, potrivit Mediafax, că el nu va denunţa parcul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu, deşi acesta l-a încălcat de sute de ori până în prezent şi arată că gestul şefului statului de a discuta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

Declaraţiile Preşedintelui vin după ce Procurorul general, Tiberiu Niţu, a decis, miercuri, încetarea delegării procurorului Lucian Papici din funcţia de şef al Secţiei Sectiei de combatere a corupţiei din DNA, precum şi a adjunctului acestuia, şi inlocuirea lor cu alti procurori.
Inlocuirea lui Papici de la şefia Secţiei I a venit în aceeaşi zi în care acesta a finalizat ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul privind demiterea preşedintelui României, în care inculpat este vicepremierul Liviu Dragnea. În urma cu o săptămâna, Tiberiu Niţu îi prelungise lui Papici delegarea în funcţia de conducere cu încă trei luni, la cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu