Antonescu: Dacă domnul Dragnea vrea să discutăm de îndată legea electorală, o voi face pentru domnia sa

Sursa foto: citynews.ro

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că există chestiuni mult mai importante de discutat în USL decât legea electorală, dar va discuta de îndată şi despre această propunere dacă aşa doreşte vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale.

‘Mie îmi par mai urgente alte chestiuni, dar nu am nicio problemă să introducem pe lista de priorităţi şi acest lucru. România nu are o urgenţă acum aşa cum are Roşia Montană, Codul Silvic, cum are construirea bugetului pentru 2014, cum are alegerea între investiţiile importante care se pot face. Îmi par lucruri mai urgente decât legile după care se vor desfăşura alegerile în 2016. Dar cu toată prietenia şi colegialitatea, ca şi ctitor, fondator al USL-ului, dacă domnul Dragnea vrea să discutăm de îndată legea electorală, o voi face pentru domnia sa’ a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că nu a fost deranjat de reacţia vicepremierului Liviu Dragnea când a afirmat că trebuie avute discuţii urgente la nivelul conducerii USL.

‘Chiar nu aveau de ce să mă deranjeze. Am fost uşor îngrijorat, pentru că este un om la care ţin, de starea sa de iritare, pentru că este un om în general calm şi asta m-a surprins un pic, dar nu au fost declaraţii care să mă jignească în niciun caz. Sunt obişnuit cu lucruri mult mai dure’, a mai spus preşedintele PNL.

Potrivit acestuia, în spaţiul mediatic se discută foarte mult despre alegerile prezidenţiale, cu toate că mai este un an. ‘În spaţiul public, mediatic mai exact, se discută de dimineaţa până seara despre cine va fi candidat, dacă o să mă susţină PSD-ul pe mine în 2014. Parcă am uita sau parcă ar uita mulţi că până în 2014, până la alegerile prezidenţiale, e mai bine de un an şi că acest an avem altceva de făcut decât să ne întrebăm unii pe alţii dacă ne susţineţi, nu ne susţineţi. Avem de făcut lucruri grele şi importante pentru România’, a explicat Antonescu.

El a mai menţionat că un alt aspect important îl reprezintă alegerile europarlamentare, fiind o obligaţie pentru PNL obţinerea unui scor bun, astfel încât ‘să confirme că este principalul partid de dreapta din România’.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu susţine proiectul de lege iniţiat de mai mulţi liberali care prevede ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, iar preşedinţii de consiliu judeţean să fie aleşi de către consilierii judeţeni.

‘Mi se par nişte modificări proaste. Noi nu susţinem aşa ceva. Nu există niciun fel de motivaţie. În primul rând, discutăm de legitimitate. Dacă facem acte normative având interese politice sau electorale, această ţară nu se mai vindecă niciodată. Noi, când discutăm despre alegerea unui preşedinte de CJ direct de către cetăţeni, am rezolvat o foarte mare problemă – stabilitatea unei administraţii’, a spus ministrul Dragnea, la finalul seminarului internaţional ‘Impactul procesului de regionalizare-descentralizare asupra absorbţiei fondurilor europene’, organizat de Ministerul Dezvoltării.

Referindu-se la faptul că PNL nu s-a consulat cu partenerul său de coaliţie, PSD, în ceea ce priveşte elaborarea acestui proiect de lege, Liviu Dragnea a afirmat că o discuţie va fi purtată în Parlament. ‘A fost o iniţiativă. Noi nu o susţinem, sub nicio formă. O să discutăm în Parlament din moment ce nu s-a discutat în USL. Nu putem continua aşa. Această ţară nu poate fi guvernată în această manieră.(…) Este un lucru care trebuie să fie tranşat foarte rapid, într-o discuţie foarte calmă, care sper să aibă loc cât de curând: suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL şi să urmărim obiectivele stabilite politic în programul USL, bine… nu putem, trebuie să hotărâm, ca să nu mai păcălim populaţia’, a mai spus Dragnea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu