100 de milioane de euro pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, obiectiv prioritar pentru judeţul Cluj şi zona de nord-vest, care va reuni specialităţile medicale necesare în vederea rezolvării cazurilor complexe într-un timp cât mai scurt şi, implicit, pentru a veni în sprijinul pacienţilor, va fi finanţat cu 100 de milioane de euro, prin Programul Operațional Regional, contribuţia Guvernului şi a autorităților locale.

„După cum a menţionat premierul Victor Ponta, în urma unei serii de negocieri, purtate de Guvernul României cu Comisia Europeană, Comisia Regio şi comisarul pentru Politică Regională al Comisiei Europene, doamna Corina Crețu, a fost agreată modalitatea de finanţare a celor trei spitale regionale — Craiova, Cluj și Iași. Astfel, fiecare spital regional va beneficia de o finanţare de aproximativ 100 de milioane de euro. Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va fi finanțat după formula: 50 milioane de euro contribuția UE, 40 milioane contribuția Guvernului și 10 milioane contribuția autorităților locale”, a declarat deputatul Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Deputatul clujean consideră că aportul comunităţii locale la acest proiect este important, având în vedere efectele pozitive pe termen lung ale proiectului. Spitalul Regional de Urgență Cluj urmează să fie construit în Florești, pe un teren de aproape 15 hectare și va fi dotat cu 800 de paturi, 37 de secții medicale și un heliport.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. netzinem semetzi says:

    RUSINE BOC !!!
    ai fost 4 ani de zile premier si nu ai fost in stare sa realizezi nici macar autostrada brasov-bors sau spitalul de urgenta ! a trebuit sa vina un gorjan care nici macar nu a fost ales de clujeni sa faca ce nu ai fost tu in stare ! nu te-ai putut opri din furt nici macar pentru obiectivele de interes national si pentru Transilvania. rusine !

Postaţi un comentariu