UE – o colonie care nu ştie ce vrea

Viorel Cacoveanu, scriitor

Sărmana UE – şi adaug degrabă şi sărmanii de noi- suntem ca olteanul dintr-un banc bun din alte vremuri. Ce făcea olteanul când nu avea ce face ? Păi, se dezbracă şi îşi păzea cu grijă hainele. Ei bine, de vreo trei decenii bune, asta face şi blânda noastră Uniune Europeană. Se dezbracă, simbolic, si-şi păzeşte cu străşnicie hainele. Oare de ce ? Nici ea nu prea ştie, căci e subordonată pe şest, adusă la ordine, obligată să fie, tacit, o colonie mai mare supusă şi devotată! Cui ?! Statelor Unite, jandarmul şi conducătorul lumii noastre. Multe veacuri omenirea a avut, în răstimpuri, un dictator, un ţar, un împărat sau un sultan, unii nebuni sau barbari, care s-au instalat în fruntea ei şi au vrut să facă din ea o turmă plină de spaimă şi servitoare. Hitler şi Stalin au fost în secolul trecut dintre cei care o vreme, au ţinut lumea sub papuc şi au făcut ce-au voit

cu ea. Dar civilizaţia a mers, se pare înainte, a evoluat sau progresat. A trecut astfel de la moda stăpânului-om şi a ajuns la moda stăpânului-imperiu sau puteri! Care stă deasupra cerului şi a pământului, o vreme! Şi hotărăşte oriunde, orice şi cum vrea. Ce a hotărât SUA? (Ţin să precizez, de la început ca mă refer strica la politicienii americani şi nicidecum la oamenii de rând!) Au aruncat nişte praf în ochii omenirii sub o denumire pompoasă pentru naivi şi fraieri: Noua Ordine Mondială. Ce înseamnă asta ? Noi conducem, noi stăpânim, noi decidem! Singuri!! Cum?

Jandarmul nu mai pleacă singur la luptă, la război, să aibă pierderi, doar el cheltuieli, risipă de vieţi (care şi aşa nu contează prea mult) bani cheltuiţi şi să îşi asume eventual eşecurile. Cam aşa a fost în Vietnam şi Coreea, de unde americanii s-au întors bine şifonaţi. Conform noii ordini, jandarmul oleacă mândru şi puternic cu şatra, adică pe şleau cu aliaţii săi, deveniţi apoi parteneri. Pleacă toţi grămadă, mulţi fără să ştie de ce, ce vor şi ce apără. E o nouă ordine! Şatra şi-a făcut de cap în tot globul. Acum câţiva ani în Iugoslavia, Irak, Libia, Afganistan, Somalia ş.a.m.d. Atenţie! SUA şi o parte a UE au dat musulmanilor din fosta Iugoslavie un nepreţuit ajutor şi i-au belit pe sârbi! A fost bine ? Nici vorbă. Ce-i drept, răsplata a venit la 11 septembrie! Ce mai ţine de noua ordine sau cum îşi mai păzeşte UE hainele? Adică să se facă că face ceva?! De decenii luptă să pună în practică, docilă ceea ce vor, ce pun la cale luminaţii lumii şi Cluburile lor fără sfârşit; populaţia trebuie să scadă şi atunci se scapă dinadins din laboratoare Sida sau alte bacterii sau virusuri ucigaşe, se mai alungă niscaiva dictatori creaţi si formaţi de americani, se mai fac mici războaie zonale, se ia de la săraci şi mai mult şi se dă la bogaţi, se împing  sectele să înflorească şi să sufocă pervers religiile vechi, se creează condiţii şi se face o deşănţată propagandă pentru homosexuali şi lesbiene, viitorul de aur al omenirii, se făcea o zarvă, incredibilă cu Drepturile Fundamentale ale omului… Aici sunt necesare nişte întrebări: avem oare omul respectiv? Trebuie să-i dăm numai drepturi, nu şi datorii? Apoi, poate fi omul liber, în timp ce Ţara lui e ocupată, e sclavă?!! O marionetă care „joacă după cum i se cântă”? Tot şatra de care vorbeam merge strâns unită la luptă în teatrele de acţiuni. Ce banditesc num! De ce teatre când ele sunt abatoare ?! Pentru jandarmul mondial , că aşa vrea el, omul-partener moare sau rămâne schilodit pe toată viata! De ce? Asta să fie noua ordine mult trâmbiţată?

Dacă americanii ştiu TOTUL, de ce avem atâtea crime, crize, războaie şi măceluri în univers? Şi atâţia duşmani, nevăzuţi parcă picaţi din cer? De ce sunt atâtea abatoare? Uniunea Europeană a jumulit rău ţările ce urmau sa adere la ea, mai rău ca ieri membri ce voiau să intre în partidul dictatorului. Numai nouă câte condiţii ni s-au pus… Am fost înjuraţi, arătaţi cu degetul ţiganii români si românii din ţările din Vest, de parcă ar fi fost mult mai răi decât cei din ISIS!

În numele unei libertăţi prost înţelese, nişte artişti francezi au găsit că e cu folos să-şi bată joc de musulmani şi de profetul lor. Asta să fie adevărata libertate? A-ţi bate joc de Dumnezeul semenului tău să fie o pildă de nobleţe, de civilizaţie? A venit răspunsul – din păcate sălbatic- pe care-l condamnăm cu tărie si durere. Condamnăm uciderea de oameni absolut nevinovaţi, iar cei ce au contribuit fie şi indirect la măcel, se solidarizează, îşi transmit mesaje de unitate şi încurajare. Sărbătorim azi praznicele străinilor, în timp ce ale noastre sunt împinse la lada de gunoi. Ieri serbam, cu silă şi dispreţ nemărturisite 7 noiembrie, azi Haloinul. (Nu ştiu si nici nu vreau să-1 scriu corect). Franţa bombardează discret Siria, Germania cochetează cu Rusia şi a invitat emigranţii.

Civilizaţia lumii, în special leagănul ei, Europa se află într-o mare criză. Un lucru putem afirma si nu credem ca greşim: lumea n-a fost făcută să fie stăpânită şi condusă de o singură putere, fie ea unică, vremelnică în univers. Căci Cel de Sus a avut grijă ca să facă şi marile puteri sau imperii, ca şi omul, muritoare! Şi vine vremea fiecăruia…

 

1 Comentariu

  1. Murphy spune:

    exceptional! felicitari, maestre!

Postaţi un comentariu