Se înjumătățesc punctele. Și ce?

Încă după prima etapă din 2020 CFR a demonstrat ceea ce era de demonstrat: nu are rival în Liga 1! Cu Dan Petrescu antrenor, feroviarii practică același joc. Mobilitatea și deplasarea în teren e aceeași. O apărare aproape impenetrabilă, aceeași țesătură de pase până în zona centrală, apoi invariabila lansare către Deac. Nu trebuie să fi absolvent al Școlii Federale de Antrenori ca să citești jocul CFR-ului.

Culmea e că niciun antrenor din campionatul nostru nu pare capabil să-și adapteze strategia de joc ca să contracareze simplitatea exprimării din teren a vișiniilor. La fel de interesant este și faptul că deși toată lumea vede determinarea CFR-iștilor, oponenții lor îi privesc de sus, relaxați, doar, doar „or obosi și ei”. Incapabil să țină ritmul, FCSB, Astra, poate și Universitatea Craiova, așteaptă înjumătățirea punctelor, odată cu intrarea în play-off.

Da, punctele se vor înjumătății. Și ce? CFR-iștii vor juca la fel, ceilalți vor juca la rândul lor ce știu, ce pot, iar la final vor arunca priviri și vorbe otrăvite către Dan Petrescu și băieții lui. Da, CFR nu joacă frumos. Și ce? Man, Moruțan, Tănase, sau Coman sunt încântători atunci când prind o zi bună, dar în clasament sunt departe de Țucudean, Deac, Bordeanu și Burcă.

Specialiștii spun că FCSB are cel mai valoros lot. Și ce? Burcă l-a transformat într-un anonim pe Coman, în ultimul duel din Gruia, iar Vinicius, la 35 de ani, a fost de neclintit, ca un zid și nu i-au tremurat picioarele în fața fanteziștilor Tănase, Man și Moruțan. Peste încă trei etape punctele se vor înjumătăți, dar randamentul băieților lui Dan Petrescu va fi tot 100%.

Cei de la FCSB speră să răstoarne ierarhia în play-off, dar pericolul pe care nu-l simt s-a cuibărit deja în propriul vestiar. Nu e vreun virus (că tot se vorbește doar despre virusuri în ultima vreme), ci suficiența propriilor jucători. Dacă și asta s-ar înjumătății odată cu intrarea în play-off, poate meciurile cu CFR s-ar termina remize. Apoi? Cine știe, s-or mai împiedica și feroviarii. Cât să-i mai țină plămânii și pe „bătrâneii” ăștia din Gruia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu