Prea strălucitori ca să vadă că sunt mici

Care zeci și sute de milioane, despre ce carate vorbim, unde sunt fotbaliștii care vor duce FCSB în finala Ligii Campionilor? Nu am văzut nici strălucire, nici putință și parcă și dorința le lipsea. Poate o fi ceva în aer, poate că primăvara lui 2019 nu le priește granzilor Ligii 1, că prea se împiedică la fiecare încercare de a face un pas înainte, precum un copil care învață abc-ul pașilor. La CFR Cluj ce se întâmplă acum nu trebuie să mire pe nimeni. Și mercenarii mai obosesc, iar în România dacă ești trecut de 30 de ani s-au cam terminat zilele tale de glorie. CFR are cel mai bătrân „11” și a început să gâfâie mai tare decât Baptista.

La FCSB tocmai „bătrânul” Teixeira este argintul viu. „Copiii de milioane” ai lui Becali sunt niște puști răsfățați, crescuți la internat, de unde i-a luat unchiul cel bogat și i-a dus la oraș. Le-a dat bani de buzunar, i-a mângâiat pe creștet simțind că într-o zi toate gesturile de mărinimie i se vor întoarce însutit. Dar ce să vezi? Timpul trece, puștii devin adulți și vremurile când erau niște anonimi s-au dus. Înconjurați de tentațiile vieții, pe care le bifează lăsând în urma lor un miros fin de parfum de glorie pierdută înainte de a o fi trăit, au uitat că tot ce sunt, sunt datorită unchiului cel bogat.

Amețiți de mirosul banilor, roș-albaștrii unchiului bogat nici măcar nu au simțit cum s-au ridicat din vecini niște băieți pe care lumea îi știa, despre care se mai vorbea, dar niciodată pe sute de milioane. Au făcut vecinii din Bănie dinți și își cam revendică felia cea mai gustoasă din campionat. Pe ei nimeni nu i-a mângâiat pe creștet și nimeni nu le-a sus că sunt extraordinari. O demonstrează!

Postaţi un comentariu