Mesaj către Conducători, în vremuri de pandemie

Vasile George Dâncu, poet

Dragă Statule Român, vreau să te anunț că în această perioadă grea pentru tine, pentru lume și pentru noi, eu, în calitate de cetățean al tău, nu-ți cer nimic. Chiar nimic, personal: nici sprijin, nici reducerea impozitului și nici băgatul alimentelor în traistă. În schimb, vreau din partea ta totul pentru România: mai multă responsabilitate, să gestionezi mai serios această criză pandemică și, nu în ultimul rând, îți cer să nu acționezi, mai ales acum, politicianist (așa cum ai făcut-o din ‘89 încoace).

Domnule Președinte, stimate Guvern al României, dragi Conducători, boala cauzată de noul coronavirus (Covid-19) face ceea ce n-a reușit nici creștinismul și nici comunismul: ne face egali în fața vieții și, implicit, în fața morții. Pentru prima dată în istoria recentă, vilele voastre, relațiile voastre și trocurile voastre nu mai contează. Nici măcar pensiile voastre speciale, decât dacă veți renunța la ele.

Au însemnătate doar lupta cu un virus și (re)însănătoșirea grabnică trupească, sufletească și spirituală a poporului român, a Europei și a Planetei. Vedeți, dintr-odată, cât de importante și pline de sens sunt cuvintele Pământ, Patrie, Popor, Familie, Tradiție, Cultură, rostite de voi numai în scopuri electorale. Atâta amar de vreme am fost „idioții utili” ai voștri. Acum e momentul să fiți Conducători eficienți ai noștri. Ni s-a spus, pe bună dreptate, că trebuie să primim recomandările ca pe obligații. Nu s-a pomenit însă nimic despre datoria de țară, care este suprema obligație a cârmuitorilor.

Dragi politicieni români, mă rog pentru voi ca Istoria să nu consemneze că ați fost mai răi decât virusul SARS-CoV-2! În grija față de noi stă salvarea voastră!

„No, gata, no, hai!”

Vasile George Dâncu este proprietarul editurii „Școala Ardeleană”, cea mai importantă din Cluj-Napoca.

Distribuie:

1 Comentariu

  1. Pop Tedor says:

    Ave-ți perfecta dreptate!

Postaţi un comentariu