Jandarmul lumii şi imigranții săi!

Viorel Cacoveanu, scriitor

Ne uităm în jur, încercăm zadarnic să vedem ce se întâmplă şi de ce, ce vrea această lume blestemată care ne duce ca pe bolnavi dintr-o criză în alta, dintr-un război în altul şi dintr-o supunere în alta. Căci trăam într-o lume ciudată, cinică, zăpăcită care parcă şi-a ieşit din minţi, şi a intrat în haos – Să fie cel de pe urmă?!- sub oblăduirea şi veghea unor marionete ce-şi zic şefi de stat. Omenirii, la început de veac şi de mileniu, îi lipsesc, în cel mai înalt grad bărbaţii de stat, oameni care să lumineze drumul adevărat spre viitor, să dea o direcţie şi o stabilitate, un sens şi un respect țărilor deopotrivă mari şi mici, să consolideze şi să înalţe fiinţă umană.

Marionetele au ajuns la putere prin voia şi interesul – jenante și periculoase – ale unor aşa-zişi iluminați din umbre meschine, cât nu le bănuim. Ele, marionetele, fac docile tot ce li se cere, ce li se impune, ce li se spune. Lumea e scoasă cu ambiţie fără margini în stradă şi în piețe fie la sărbători laice sau religioase, la revoluții puse la cale, la manifestări de tot felul, la concerte şi aşa-zise evenimente culturale. Astfel omenirea devine o turmă fără graniţe, fără sens, ușor de manevrat, de supus, de manipulat. Gloata fără păstor, iată viitorul… Şi peste toate cele enumerate domneşte mândru şi, fără să-şi mai încapă în piele, Jandarmul mondial.

Trăim ceasul tulbure şi cumplit al unei năvăliri de o rară violență în Europa. De ce? Cine a împins la disperare şi chiar moarte popoare din Africa şi Asia? Cine? Jandarmul lumii USA! Căci lumea se reduce azi la USA. Restul e tăcere şi ascultare! Şi moarte! Mi se poate reproşa că sunt prea dur, prea pornit împotriva politicii americane. Mă întreb şi întreb: În Afganistan cine a intrat? Americanii. I-au scos pe sovietici care nu aveau ce căuta acolo şi au intrat ei, după avangarda lor AI Qaida. Pentru USA era o poziţie strategică.. Și pentru asta se sacrifică popoare şi pacea lumii: dar USA s-a trezit cu un inamic neaşteptat şi mai rău că oricare altul: bin Laden şi ai lui! Cu eforturi şi ani de lupte, bin Laden a fost lichidat? A apărut Statul Islamic, mai radical şi mai necruțător de zece ori decât cei ai lui bin Laden, creați de americani!! Ce au realizat și lăsat americanii în Afganistan ? Haos, război, mizerie şi moarte. Să fie acesta un progres? Doamne ferește! Au intrat apoi de două ori în Irak. Pentru o găleată de petrol. Şi pentru o poziţie, amară amăgire, căci nimic nu e veşnic. Ce-au lăsat după decenii de ocupație acolo? Haos, război, mizerie şi moarte. L-au alungat de la putere pe Gaddafi. Bun! Era un dictator feroce. Dar ce au lăsat, ce au pus în schimb? Haos, război, mizerie și moarte.

Continuăm şi simţim gheaţă pe șira spinării. În Eritreea, Somalia, Siria, în Tunisia şi Egipt, în poligonul lor de reducere la tăcere din America de Sud a celor ce nu le fac pe voie cine s-a amestecat? Şi ce au lăsat acolo? Mai nou, aceşti refugiaţi din Asia şi Africa, ce mor unii, în apele mărilor, sunt „creația” jandarmului. Spre „bucuria” Europei, iar Europa condusă de marionete – vezi Merkel care face cu ţările UE ce face cu cratițele ei din bucătărie – se aflî acum la un ceas de răscruce. Şi nu din vina ei. Mă întreb de ce europenii nu-i aşază în vapoare mari pe refugiați să-i trimită în USA? Doar sunt nefericita lor „creaţie”. Mai mult, naiva Europă, de fapt conducătorii ei, vor să împartă, refugiaţii, deşi aceştia nu vor în țări ca Ungaria, Polonia, România, Grecia, Bulgaria; ei vor în Germania, Anglia Franța Suedia. (Apoi oare marionetele de care vorbesc, nu se întreabă ce va fi dacă mâine, vor porni spre Europa vreo 150 de milioane de chinezi şi alte 100 de milioane de indieni?!!! Ce va zice Jandarmul lumii?!!!

Scriu mâhnit aceste rânduri nu pentru mine, eu fiind al lumii de dincolo, dar mă gândesc la cei ce mai au de trăit, la copiii și nepoţii noştri! Acum Jandarmul mondial are o singură credinţă, un singur ideal, o singură rațiune de a fi – NATO! Dă Doamne, să nu am dreptate dar mă tem… Şi voi încheia cu ceea ce a scris Christopher A. Preble, directorul Institutului de Cercetări Strategice Cato din Washington în cartea sa „Problema puterii”: Dominaţia militară a SUA asupra lumii din ultimii 20 de ani le-a adus americanilor mai puţină siguranţă, mai puţină properitate şi mai puţină libertate”.

Postaţi un comentariu