Ce a înţeles Mihaela Rădulescu din cum iubesc bărbaţii

Mihaela Rădulescu loveşte din nou. Va fi prezentă la târgul de carte cu un volum intitulat „Cum iubesc bărbaţii”. Vedeta a debutat în 2007 cu „Despre lucrurile simple”, o colecţie de articole publicate pe parcursul anilor în revista Elle şi apoi strânse în volum. Şi-a continuat cariera scriitoricească, publicând în 2009 volumul „Nişte răspunsuri, iar apoi în 2011 „Întreabă-mă orice”.

Ţin minte că în 2007, prima ei carte a făcut mare vâlvă. Multe din textele apărute acolo erau de calitate. A fost şi o dezbatere naţională dacă Mihaela Rădulescu poate fi numită scriitoare sau scrisul, pentru ea e doar o altă formă de a-şi exploata celebritatea. De fapt, în opinia mea, Mihaela Rădulescu e o scriitoare şi nu una slabă. Faptul că şi-a asumat acest rol ingrat, acela de a încerca să facă un ban din scris în România nu e puţin lucru.

Citind textele Mihaelei, trebuie să recunosc că nu am citit decât prima carte şi un fragment din ultima, descoperi o femeie care are suflet, care şi-l cultivă şi care încearcă să-şi explice emoţiile şi, de multe ori, descoperi că se ghidează după ele în viaţa ei atât de complicată. Parcurgând primul fragment din noua carte, am descoperit o Mihaela Rădulescu care se pune în papucii de casă a unui bărbat şi încearcă să descopere cum percep aceştia relaţia cu o femeie. Grea treabă, iar acest transfer pare a fi un eşec.

„Dacă aş fi barbat, n-aş iubi o femeie pentru frumuseţea ei, ci pentru feminitatea ei… M-aş uita stăruitor doar spre o femeie care nu m-a zărit, preocupată doar să fie ea însăşi. Aş şti că-i frumoasă şi din întunericul unei săli de teatru, pentru că nu râde strident şi nici nu şi-a urcat picioarele pe scaunul din faţă, pentru că nu se sarută cu iubitul ei şi pentru că plânge discret la replici frumoase”, scrie vedeta. Dar, fiind bărbat, pot să spun că, din punctul meu de vedere, asta înseamnă moartea pasiunii. Bărbaţii sau cei mai mulţi dintre ei se îndrăgostesc de o femeie pentru că sunt atraşi de ea. Le place cum arată. E adevărat că percepem diferit frumuseţea, dar tot de detaliile anatomice suntem atraşi. Unora le plac femeile slabe, altora cele plinuţe, sunt bărbaţi atraşi de femeile înalte, în special cei mici de înălţime, cei înalţi preferă femeile mai scunde, unii se uită la picioare, alţii la sâni, unii la armonia figurii, alţii, mai pricinoşi caută perfecţiunea întruchipată.

Abia după ce un bărbat şi-a ales ţinta, abia atunci începe să construiască o naraţiune în jurul femeii, şi asta doar în cazul în care nu e respins. Observăm că această nouă carte debutează cu o abordare feminină a relaţiei dintre un bărbat şi o femeie.  Ceea ce pentru un bărbat e inacceptabil, iar pentru o femeie reprezintă doar o fantezie.

Cu toate acestea, îmi voi cumpăra cartea pentru a afla ce crede Mihaela Rădulescu despre dragostea bărbaţilor, una de care a avut parte cu vârf şi îndesat.

 
Text de Emilian Isăilă

Distribuie:

Postaţi un comentariu