Da înseamnă nu, dar nu?

În era Paszkany (Arpad Paszkany, finanţatorul clubului de fotbal CFR n.r.) la gruparea vişinie s-a patentat un lucru pe care nimeni din anturajul echipei nu-şi doreşte să-l audă: “confirmarea”.

Încă o “confirmare” marca CFR
De fiecare dată când un antrenor este confirmat în funcţie de către patronul Arpad Paszkany, se ştie, urmează demiterea persoanei în cauză. Şi tot în era Paszkany, şi nu de ieri de azi, o serie de jucători sunt ameninţaţi cu “lăsarea la vatră”, adică sunt puşi în capul listei de transferuri, liberi să-şi caute echipe.

De cel puţin două sezoane încoace Felice Piccolo, Vasile Maftei, Ionuţ Rada, sau Ioan Hora sunt primii de care se despart şefii din Gruia. Nici căpitanul Cadu nu mai este în graţiile conducătorilor. Şi despre el s-a tot spus că i se caută echipă în Portugalia natală, dar gafele tot în tricoul vişiniu cu CFR în piept le face.

Dacă în cazul antrenorilor “confirmaţi” situaţia e clară şi despărţirea iminentă, în cazul jucătorilor lucrurile sunt exact pe dos. După înfrângerea de la Mediaş, atât Paszkany cât şi preşedintele Iuliu Mureşan au anunţat noi disponibilizări. Fotbaliştii amintiţi mai sus sunt din nou primii vizaţi, doar că lor li se adaugă încă şase nume, cu ceva mai puţină vechime în lotul feroviar – Batin, atacantul mereu bun pentru alte echipe, niciodată pentru CFR, Velayos, Obiora, Tade, Florin Costea şi Voiculeţ.

Batin e oricum cu bagajele făcute, ademenit de soţia-impresar a tehnicianului din Ghencea, Laurenţiu Reghecampf. Velayos, Obiora şi Tade nu au confirmat decât arareori, deci nu ar fi o pierdere, poate doar la numărul de jucători însă, Costea şi Voiculeţ sunt fotbalişti care au i-au costat destul de mult pe Paszkany & co.

În loc de prime de sărbători fotbaliştii au promise “nuieluşele” lui Moş Nicolae şi uşa clubului deschisă. Un singur lucru stă în calea realizării “ameninţărilor” (sau “confirmările”?) şefilor, contractele şi clauzele adiţionale care, de cele mai multe ori îi transformă pe fotbalişti, din talente în “căpuşe” numai bune de încasat milioanele de euro puse la bătaie de patron şi sponsori.

Concluzia e una simplă, la CFR e bine să fii fotbalist, în cel mai rău caz stai în tribună şi aştepţi ziua de salariu, oricâte ameninţări ar veni din birourile stadionului Dr Cosntatin Rădulescu. Postul de antrenor e mult mai periculos.

Distribuie:

Postaţi un comentariu