20 de minute din vremuri de altădată

O zi banală de sfârșit de februarie 2020 și o înfruntare sportivă din start inegală în bătrâna sală „Traian” din Râmnicu Vâlcea. Pe parchet fac ultimele mișcări de încălzire handbalistele SCM-ului din localitate și universitarele din Cluj-Napoca. Mai bine de 30 de puncte este diferența din clasament între cele două oponente. Gazdele, campioanele în exercițiu în Liga Florilor (ce brand neinspirat!), ”U” Cluj-Napoca, o echipă în agonie de ani buni, angajată cu normă întreagă la retrogradare.

Cândva SCM-ul de azi se numea Oltchim și era spaima Europei. Cam tot pe atunci echipa din Cluj-Napoca se numea ”U” Jolidon și era singura din țară care reușea să învingă gruparea stelară din Râmnicu Vâlcea. În zilele noastre un meci între cele două este, pe bună dreptate, doar un antrenament cu public pentru oltence. Și până la urmă așa a fost și marți, dar primele 20-22 de minute ne-au amintit de încleștările din urmă cu aproape 10 ani. Roza Chintoan a deschis scorul după doar 40 de secunde, iar în minutul 4 era 4-1 pentru ”U”.

Trei goluri avans aveau universitarele și în minutul 9 (4-7), iar campioanele au trecut pentru prima oară în avantaj abia în minutul 18 (10-9). Ultimul moment de aducere aminte îl retrăim în minutul 22 când Fais Munhoz Araujo Larissa egalează la 12. Ce a urmat aproape că nici nu mai contează pentru suporterii Universității. SCM s-a impus, firesc, la o diferență confortabilă (34-26), dar mai bine de o jumătate de repriză clujencele au jucat ca atunci…, atunci când ”U” Jolidon era un nume respectat în Europa.

Postaţi un comentariu