Vreme grea în Maramureş. Șuvoaie şi torenţi pe versanți

 

Maramureșenii din zona localităților Dragomirești și Ocna Șugatag au avut parte, în această după-amiază, de fenomene meteo extreme cu tunete și descărcări electrice. O ploaie torențială care a durat aproximativ 15 minute a dus la formarea de şuvoaie şi torenţi pe versanți, dar și la colmatarea unor guri de canal.

În zona delimitată a localităţilor Dragomireşti şi Ocna Şugatag din judeţul Maramureş s-a produs fenomenul de oraj (tunete şi descărcări electrice). La Dragomireşti fulgerul a lovit un paratrăsnet. În capătul metalic al instalaţiei a apărut o flamă, urmată o bubuitură puternică, zgomot puternic care însoţeşte descărcarea electrică. Nu au fost înregistrate pagube materiale sau persoane rănite.

 

Canalizare colmatată de aluviuni la Ocna Şugatag

În Ocna Şugatag a plouat torenţial într-un interval scurt de timp, aproximativ 10-15 minute. Cantitatea de precipitaţii înregistrată, conforma datelor furnizate de staţia meteorologică din zonă a fost de 6-7 l/mp. S-au format şuvoaie şi torenţi pe versanţi care au transportat aluviuni. Mai multe guri de canalizare au fost colmatate, iar apa a curs pe străzi.

Despre situaţia de urgenţă a fost anunţat prefectul Anton Rohian, dar şi Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş. Reprezentanţii Comitetului Judeţean de Urgenţă au luat telefonic legătura cu primarul comunei, Mihai Ivaszuk, preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Ocna Şugatag care a precizat că angajaţi ai compartimentului de protecţie civilă, dar şi membrii ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru eliminarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice periculoase.

Un cetăţean din comună a reclamat colmatarea unei canalizări şi faptul că apa rezultată din precipitaţii a ajuns în grădina din spatele curţii. Primarul a menţionat că la faţa locului s-a deplasat un angajat al autorităţii administraţiei publice locale. Canalizarea înfundată este privată şi aparţine cetăţeanului. Nu au fost semnalate pagube materiale, respectiv curţi sau gospodării inundate.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu