Volei masculin / Au „Ştiinţa” jocului

Foto: stiintaexplorari.ro

Ştiința Explorări a obținut una dintre cele mai clare victorii din îndelungata istorie a confruntărilor cu echipa VCM LPS Piatra Neamț. După dușul rece suferit în etapa precedentă la București cu Dinamo, băimărenii au intrat foarte motivați pe teren și nu au lăsat nicio șansă adversarilor. Cu excepția unei scurte perioade de relaxare în setul al treilea, băieții antrenați de Marius Botea și Sorin Pop au jucat la turație maximă pe toată durata partidei. Ştiinţa Explorări s-a impus cu un categoric 3-0 (25-15, 25-9, 25-21), bifând astfel al doilea succes din acest sezon.

„A fost un meci greu, dar noi ne-am pregătit intens și am jucat bine. Serviciul nostru a fost foarte bun, preluarea la fel, ridicătorii inspirați și totul a mers azi în jocul echipei noastre. Urmează și alte meciuri cu Piatra Neamț și sper să câștigăm și în Cupa României”, a declarat băimăreanul Patriciu Păștean.

Pentru Știința Explorări au evoluat Suson, Păștean, Socaciu, Negrean, Răileanu, Țuțea, Tofan (libero), Balog (libero) și Moisa.
Cele două echipe se vor întâlni şi în sferturile de finală ale Cupei României. Cele două manşe sunt programate în 26 februarie și 5 martie 2014, returul urmând să se joace la Baia Mare.

În urma celor trei puncte cucerite sâmbătă, voleibaliştii băimăreni au urcat pe poziţia a patra a clasamentului, cu un total de 6 puncte adunate în primele 3 etape ale Diviziei A1. Singura grupare neînvinsă până acum este liderul clasamentului, CSVM Zalău, cu 9 puncte, aceasta fiind urmată de patru echipe fiecare cu câte puncte: Tomis Constanţa (2 meciuri), Unirea Dej, Ştiinţa Explorări şi Dinamo Bucureşti.

Înfrângeri pentru echipele clujene

În etapa a treia a Diviziei A1, ambele echipe clujene au suferit înfrângeri categorice. Astfel, Unirea Dej a pierdut, pe teren propriu, partida disputată în compania puternicei echipe Tomis Constanţa, cu scorul de 1-3. Dejenii au început meciul în forţă şi au reuşit să câştige primul set cu 25-20. Campionii en-titre au reintrat însă în joc, au egalat situaţia la seturi, impunându-se în actul secund cu 26-24, pentru ca să câştige şi următoarele două seturi, cu 25-23 şi 25-16.

Într-o altă partidă a etapei, Universitatea Cluj-Napoca a jucat în deplasare la Phoenix Şimleu Silvaniei, cedând la acelaşi scor 1-3 (14-25, 25-19, 23-25 şi 19-25). De altfel, aceasta a fost cea de-a treia înfrângere consecutivă din acest sezon a voleibaliştilor clujeni, care nu au acumulat până în prezent niciun punct şi ocupă locul 10 în clasamentul intermediar al Diviziei A1.

Cele două echipe clujene s-au întâlnit, săptămâna trecută, în şaisprezecimile Cupei României, câştig de cauză având voleibaliştii dejeni, care s-au impus cu 3-0, respectiv 3-1, şi s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei. În această fază, Unirea Dej va da piept cu CSVM Zalău. Întâlnirile din sferturi se dispută tur-retur, echipa care câștigă cele mai multe seturi urmând să se califice în faza următoare a competiției. În caz de egalitate la seturi, la finalul partidei retur, se joacă suplimentar un set de aur (până la 15).

Următoarea etapă a campionatului va avea loc la finalul acestei săptămâni, pe 2 noiembrie. În cadrul acestei runde, Ştiinţa Explorări va evolua în deplasare la Universitatea Cluj, băimărenii fiind favoriţii acestei întâlniri, în timp ce Unirea Dej va juca pe terenul noii-promovate Arcada Galaţi (locul 7 – 3 puncte).

Distribuie:

Postaţi un comentariu