Vedetă de film la 11 ani. Un copil din Borșa cucerește Italia

Sursa foto: cinematografo.it

Numele lui este Robert Dancs, are 11 ani și s-a născut în provincia Bergamo din părinți români, originari din Borşa. Robert este protagonistul comediei „Sole a Catinelle”. Pelicula lansată pe 30 octombrie are încasări de peste 35 de milioane de euro în Peninsulă.

Despre părinţii lui Robert îşi amintesc borşenii şi spun că sunt oameni la locul lor care au emigrat la mijlocul anilor ’90 în Italia în căutarea unui trai mai bun.

„Părinţii, Carolina şi Ion Dancs au emigrat în Italia, în zona Bergamo, iar Robert şi sora lui mai mare cu doi ani s-au născut acolo dar vin în fiecare an la bunici din Borşa, chiar dacă părinţi între timp s-au separat”, spune Sorin Timiş, viceprimarul de Borşa.

 Actor din întâmplare

Potrivit spuselor viceprimarului, care de curând s-a întors din Italia, micuțul a ajuns actor din întâmplare.

„Sora lui care are 13 ani a jucat în mai multe reclame la firme renumite din Italia. El a însoţit-o la un casting şi acolo a fost remarcat. A trebuit să se ducă la Roma pentru a fi selectat dar i-a spus mamei lui că aşa vede capital ape care n-a văzut-o niciodată”, spune viceprimarul.

Aşa a ajuns Robert actor, iar borşeni  spun că sunt foarte mândri de el.

 Aştept acasă de Crăciun

Robert este aşteptat acasă de Crăciun, adică la Borşa, unde autorităţile îi pregătesc deja un premiu în semn de recunoaştere.

„De Crăciun Primăria Borşa va premia în cadrul galei 10 pentru Borşa valorile dint toate domenile. Va primi cu siguranţă un premiu, cel mai probabil la categoria Omul anului”, a precizat Sorin Timiş.

Acesta a mai adăugat că bunici lui, care locuiesc pe strada Pietroasa sunt oameni simpli şi că se pregătesc deja pentru venirea micuţului cu toate bunătăţile culinare preferate de acesta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu