Trei biserici de lemn din Maramureş au fost reabilitate

Pentru Biserica de lemn „Nasterea Maicii Domnului” au fost alocaţi 644.597, 15 lei

Institutul Național al Patrimoniului va recepționa lucrările efectuate în județul Maramureș la obiectivele Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, Biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” și Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva”.

În județul Maramureș vor avea loc vineri trei recepții la finalizarea garanției la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”din satul Copalnic, la biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” din Lăschia și la biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva”din satul Valea Stejarului.

La eveniment vor fi prezenți  Alexandru Muraru, directorul General al Institutului Național al Patrimoniului, prefectul Anton Rohian, reprezentanți ai INP, autorități locale precum și membri ai societăților care au proiectat și realizat lucrările de reabilitare.

În vederea finalizării lucrărilor, Institutul Național al Patrimoniului a alocat fonduri în cuantum de 1.335.122, 49 lei pentru „Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, 644.597, 15 lei pentru Biserica de lemn „Nasterea Maicii Domnului”, 360.252, 90 pentru Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu