UPDATE. Toxiinfecţie alimentară în masă la ziua preşedintelui CJ Maramureş. CJ: bolnavii au fost la un picnic de socializare

Pacienții au fost duși cu ambulanțele la Urgență

UPDATE: Consiliul Județean Maramureș arată, vineri, într-un comunicat că angajații instituției au participat la un picnic de ”socializare” organizat la cabana de la Apa Sărată, precizând că 25 de persoane au ajuns la spital. ”În data de 25 iulie 2013, un grup de aproximativ 80 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Maramureş au participat la un picnic organizat la cabana de la Apa Sărată din apropiere de Baia Mare. La puţin timp după ce au consumat din produsele alimentare de la masă, aproximativ 25 de persoane, dintre cei prezenţi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare cu simptome de toxiinfecţie alimentară: greţuri, vărstăuri, ameţeli, stare generală alterată. 23 dintre ei au rămas sub supraveghere medicală până a doua zi. Evoluţia lor este favorabilă, angajaţii fiind în afara oricărui pericol” , se arată în comunicat CJ. Potrivit sursei citate, ”acţiunea a fost organizată după orele de program, în scopul socializării angajaţilor instituţiei”.

În comunicatul Cj se mai arată că la masă s-au servit produse tradiţionale, dar şi preparate pe bază de produse tradiţionale, o parte fiind achiziţionate de la Piaţa de Alimente din Baia Mare.

De asemenea, CJ confirmă că inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Inspectoratului de Sănătate Publică au recoltat probe din fiecare preparat, urmând să se afle care este sursa declanşării toxiinfecţiei alimentare. De asemenea, s-au făcut controale şi la Piaţa de Alimente din Baia Mare, de unde s-au cumpărat produsele. Se aşteaptă rezultatul analizelor de laborator pentru a stabili care a fost alimentul infestat.

Un număr de 23 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Maramureş au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare cu toxiinfecţie alimentară gravă, după ce au participat la ziua de naştere a preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. Pacienţii acuză stări febrile, vărsături şi diaree, dar evoluţia lor este bună. Majoritatea sunt femei şi vor rămâne internate cel puţin 24 de ore. Surse medicale au declarat că printre pacienţi nu se află nimeni din conducerea CJ.

Petrecerea s-a desfăşurat la cabana pădurarilor de la Apa Sărată, o localitate situată în apropierea municipiului Baia Mare, şi au fost invitaţi majoritatea angajaţilor Consiliului Judeţean Maramureş, aproximativ 80 de persoane. Mâncarea pe care au consumat-o, aperitiv, sarmale, gulaş şi mititei, a fost adusă de o firmă de catering. În jurul orei 16.00, primii invitaţi au început să acuze dureri de cap şi de stomac şi să vomite.

“Prima dată li s-a făcut rău femeilor. Eu cred că de la caş, care era pe farfuria de aperitiv. Eu nu am mâncat şi probabil de aceea nu am ajuns la spital”, a declarat unul dintre participanţi.

Printre invitaţi s-a aflat şi fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, un apropiat al preşedintelui Zamfir Ciceu.

Mai multe ambulanţe au transportat bolnavii la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, acolo unde s-au deplasat şi reprezentanţii DSP Maramureş. Reprezentanţii DSP vor lua probe din mâncarea consumată de invitaţi pentru a stabili cu exactitate dacă a fost alterată.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu