Țigări descoperite în Munții Maramureșului, dar și în podeaua dublă a unui autoturism

Ţigările de contrabandă au fost descoperite la 1.600 de metri altitudine

În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat aproximativ 7.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În unul din cazuri țigările au fost descoperite la 1.600 metri altitudine, în Munții Maramureșului, iar în cel de-al doilea caz, în podeaua dubla a unui autoturism.

În cursul zilei de sâmbătă, 14 septembrie, la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră au depistat în Munții Maramureșului, la o altitudine de peste 1.600 metri, un bărbat care transporta în spate, mai multe colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

S-a procedat la interceptarea persoanei în cauză, iar în urma somațiilor legale prin voce, s-a reușit reținerea acesteia, fiind identificat ulterior în persoana lui C. Anton, de 41 de ani, domiciliat în comuna Poienile de sub Munte, jud. Maramureș.
La fața locului au fost descoperite 7 colete care în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 3.340 pachete țigări de proveniență ucraineană, mărcile Viceroy și Jin Ling.
De asemenea, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.
Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 30.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar maramureșeanul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Un alt caz a fost înregistrat duminică, 15 septembrie, în jurul orei 2.00 când în P.T.F. Siret, jud. , Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, Alin P. de 28 de ani, domiciliat în localitatea Rădăuți, conducând un autoturism marca Ford.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră și lucrătorilor vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, bagajelor și autoturismului.
Echipa comună de control a descoperit într-un locaş special amenajat – podea dublă, cantitatea de 4.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 5.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional de către autoritățile vamale cu amendă în valoare de 10.000 de lei.
Totodată, autoturismul marca Ford, în valoare de 4.500 euro, folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu