UPDATE Start la Sărbătoarea Castanelor. Elena Udrea, prezentă la deschidere

Parada a colindat întreg orașul în aplauzele băimărenilor

Prima zi a Sărbătorii Castanelor, ediția a XXI-a,  a debutat vineri cu ședința festivă a Consiliului Local Baia Mare și primirea delegațiilor oficiale. În Baia Mare au ajuns delegații din doisprezece orașe și șapte țări. Printre invitați se numără și  fostul ministru al Turismului,  Elena Udrea, care a participat la ședința de consiliu local, la inaugurarea Expo-Flora dar și la parada Sărbătorii Castanelor.

[nggallery id=163]

Odată încheiată ședința Consiliului Local, Elena Udrea, însoțită de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și senatorul PDL Ciprian Rogojan au pornit pe jos din Piata Millennium, locul unde s-a ținut ședința festivă, până la Primăria Baia Mare. La ora 11, aceștia au inaugurat tradiționala Expo-Flora, ajunsă la a 30-a ediție. La tăierea panglicii inaugurale a participat și Elena Udrea, care le-a urat băimărenilor sărbătoare frumoasă.

Primarul Cherecheș a declarat că orașul Baia Mare aspiră la titlul de cel mai verde oraș din România, și că a participat la expoziție încă de când era copil.

” Îmi aduc amine cu drag de vremea când eram copil și tatăl meu mă ducea de mână să văd toate frumusețile de la Expo-Flora”, a declarat edilul.

Oficial e sărbătoare

Autorităţi locale, invitaţi, dar şi foarte mulţi băimăreni s-au adunat vineri, cu începere de la ora 12:00, pentru a lua parte la parada Sărbătorii Castanelor. Parada a colindat întreg orașul în aplauzele băimărenilor. Carele algorice realizate de Serviciul Public Ambient Urban vor fi expuse pe toată durata sărbătorii la Expo-Flora.

Traseul paradei din acest an a fost de la bulevarul Traian (intersecţie cu Bd. Republicii) – Bd. Unirii – Bd. Bucureşti – Piaţa Revoluţiei.

[nggallery id=165]

La Sărbătoarea Castanelor mai sunt așteptați și alți politicieni: Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului și Sportului, Cătălin Predoiu prim-vicepreședinte PDL și chiar Traian Băsescu. Este posibil ca și liderul liberal Crin Antonescu și alți trei miniștri  – Cristian Vlad, Mihai Voicu și Daniel Chiţoiu – să ajungă în Baia Mare în cele trei zile de sărbătoare.

Capete de afiș ale ediției din acest an a Sărbătorii Castanelor vor fi Ștefan Bănică jr., Loredana, Direcția 5, Taxi, Paula Seling, Andreea Bănică, dar și Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaş, Cristian Pomohaci, Gheorghe Turda, Florentina şi Petre Giurgi, Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” și Taraful de la Clejani.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. dbm says:

    Sa stea acasa toti. Acolo in BUcale le place.

Postaţi un comentariu