Sindicaliştii din Maramureş şi-au strigat neputinţa în stradă

Sindicaliştii au protestat în faţa Prefecturii

Aproximativ 50 de sindicalişti din aproape toate domeniile de activitate au protestat în cursul zilei de miercuri în faţa Palatului Administrativ din Baia Mare. Ei au dorit să atragă atenţia Guvernului Ponta faţă de politicile sociale care trebuiesc luate de urgenţă. Membrii Sindicatului Cartel Alfa Maramureş spun că măsurile actuale sunt menite să favorizeze  interese de  grup şi ale oligarhiei financiare.

“Luaţi bani cât vă trebuie din sacul gol şi pe noi ne lăsaţi să murim de foame! Ocupaţi-vă de câini, domnilor! Asta este problema Romaniei acum. Mâine nu o să ne muşte câinii, ci o să murim de foame. Vă bateţi joc de asistenţii personali şi maternali. La asistenţii maternali le imputaţi bani pentru că au grijă de copiii Statului. Domnule Ponta, îţi iei salariul în fiecare lună. În Maramureş asistenţii maternali nu şi-au primit salariile de trei luni de zile. Aşteptăm în fiecare an, nesimţiţilor, să faceţi rectificare bugetară! Primordial primul cetăţean trebuie plătit şi abia apoi voi, nesimţiţilor! În 23 de ani ne-aţi ciuntat toate legile! A murit un Ceauşescu şi acum avem 400 de ceuşeşti! “, a remarcat liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu.

Cu toate că sindicaliştii au elaborat un document pe care să-l înainteze reprezentantului Guvernului în teritoriu, acest lucru nu a fost posibil deoarece Prefectul este pelcat la Bucureşti la Comisia de Dialog Social pe problema Remin, iar noul subprefect nu a fost învestit încă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu