Simpozion pe tema relansării economiei Maramureşului prin clustere

Evenimentul va avea loc la Șuior

Un simpozion cu tema „O nouă viziune în relansarea economiei maramureşene prin clustere” va fi organizat marți, la Șuior, de către Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Centrul de Inovare şi Dezvoltare Durabilă Nord-Vest şi cu Asociaţia Clusterelor din România – „CLUSTERO”. Scopul întâlnirii este de a arăta cum poate fi relansată economia Maramureșului prin clustere, dar și rolul, implicarea şi eficienţa acestora.

Clusterele sunt grupuri – structuri de sprijin – care activează în diferite domenii de activitate şi includ firme interconectate, furnizori, instituţii şi organizaţii conexe, care creează legături şi sinergii directe şi indirecte între ele.

În România s-au declarat 42 de clustere şi se aşteaptă să funcţioneze 12-15 dintre ele. Întâlnirea este programată să răspundă unor întrebări legate de rolul, implicarea şi eficienţa acestora, cum ar fi: Ce rol au şi cum vor face faţă competitivităţii în Europa? Care sunt regulile şi unde se fac jocurile? Este Maramureşul competitiv în regiune, în România şi în lume? De cine depinde? De unde se vede cel mai bine ce facem? Care sunt şansele pentru a deveni competitiv?

Invitaţi vor fi Laszlo Vajda – vicepreşedintele Asociaţiei Clusterelor din România – „CLUSTERO”, Mihaela Vrabete – coordonatorul Programului de Competitivitate şi Inovare, desfăşurat la Universitatea Tehnică din Cluj, în afiliere cu Programul Microeconomics of Competitiveness al Harward Business School.

Directorul Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, Claudia Breban, va prezenta priorităţile de dezvoltare ale judeţului Maramureş.

La eveniment vor fi invitați să participe oameni de afaceri şi primari din judeţ.

 

Postaţi un comentariu