Şcoala „Nicolae Bălcescu” Baia Mare – Campioană Naţională a Concursului „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

Elevii maramureşeni au ocupat locul fruntaş

Echipajul Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Baia Mare s-a clasat pe locul I, la categoria gimnaziu, la etapa naţională a Concursului cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”, desfăşurat la Bacău, în perioada 11– 14 septembrie 2013.

La etapa finală a competiției s-au  aliniat la start 30 de echipaje, formate din elevi de gimnaziu şi de liceu, din 26 de judeţe ale ţării. Pe parcursul celor patru zile de concurs, copiii s-au  întrecut în trei probe, una teoretică şi două practice, anume „transportarea asistată a unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri”, respectiv „deplasarea cu masca de gaze pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

Judeţul Maramureş a fost reprezentat la această competiţie de echipajul Şcolii „Nicolae Bălcescu” din Baia Mare, format din elevii George Popan, Raul Bartos, Mircea Olar, Cristian Pop, Ionuţ Bogdan şi profesorul coordonator, ing. Pop Daniel. Echipajul a fost însoţit de mr. Adrian Sabou, şeful Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei, din cadrul I.S.U. Maramureş. Dupa o întrecere viu disputată, echipajul Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Baia Mare a reuşit victoria cu punctajul maxim, de 100 de puncte şi s-a clasat pe locul I.

Alături de echipă a fost şi conducerea Inspectoratului Şcolar al judeţului Maramureş, care, prin bunavoinţa prof. Ana Moldovan, inspector şcolar general, a asigurat transportul echipajului, cu un microbuz, la Bacău.  Etapa naţională a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa” se organizează din doi în doi ani. Trebuie menţionat că elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Baia Mare s-au clasat pe locul II la faza naţională şi în urmă cu doi ani, iar la ediţia 2013, echipajul şcolii mai sus amintite a ocupat locul I atât la etapa judeţeană, cât şi la cea interjudeţeană.

De asemenea, la etapa interjudeţeană a acestui concurs, categoria licee, echipajul Palatului Copiilor din  Baia Mare s-a clasat pe locul II. Din păcate, doar reprezentativa clasată pe locul I participă la etapa naţională. Rezultatele deosebite obţinute de echipajele maramureşene reprezintă o încununare a eforturilor depuse de specialiştii Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei din cadrul I.S.U. în această direcţie. Conducerea I.S.U. speră ca locurile fruntaşe obţinute până acum de elevii maramureşeni să încurajeze o participare mai numeroasă a elevilor din şcoli şi licee la aceste competiţii.

 

 

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă o activitate de pregătire în domeniul protecţiei civile a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi se organizează în scopul cunoaşterii factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă, la care este expusă comunitatea din care fac parte elevii.

Pentru rezultatul deosebit obţinut, conducerea I.S.U. Maramureş şi cea a I.P.A. Regiunea 4 – îi vor premia pe elevi cu diplome şi premii în bani.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. arghilut says:

    nu va tot laudati parca a-ti fi imparati

Postaţi un comentariu