Rex, căţelul care se plimbă cu ATV-ul

Rex aşteaptă ca stăpânul să-şi termine treburile şi să revină la ATV

Prietenia dintre om şi animal a fost sursă pentru numeroase cărţi şi filme, numai că de multe ori „viaţa bate filmul”. Este şi cazul lui Rex, un căţel din Moisei care este atât de ataşat de stăpânul lui încât nu-l părăseşte nici măcar când acesta pleacă în oraş cu treburi. Şi pentru că mijlocul de tranport al stăpânului său este un ATV, căţelul este primul care se instalează pe scaunul copilotului şi pornesc la drum.

„Vine cu mine peste tot şi nu am şi nici el nu are niciun fe de problemă”, spune Ghiţă Malec, stăpânul animalului.

Mare iubitor de animale, acesta are acasă o adevărată menajerie din care mai fac parte un labrador de cinci luni şi cinci pisici. Pe Rex îl are de mai bine de doi ani şi este un metis de talie mică, pe care l-a crescut de când era doar o mogâldeaţă.

„Am avut un câine de 16 ani care s-a prăpădit şi tare rău mi-a părut după el. Pe Rex l-am primit din sat, de la o căţeluşă, tot metisă şi ea, dar mi-e tare drag. Vine cu mine peste tot”, arată stăpânul.

Docil, acesta aşteaptă tacticos ca stăpânul să-şi termine treburile şi să revină la mijlocul de transport, indiferent că este vorba despre o discuţie cu vecinii sau o cafea la barul din imediata vecinătate a casei. Nu se clinteşte de la locul lui pentru că ştie că îşi va primi recompensa, de cele mai multe ori ceva dulce. „Este mare amator de bomboane sau biscuiţi dar le merită pentru că are grijă de ATV”, mai adaugă stăpânul.

[nggallery id=213]

Câinele este recunoscut de toţi localnicii

Nu l-a dresat, dar câinele îl ascultă de parcă ar fi un copil. Săpânul nu s-a gândit niciodată să-i instaleze un scaun special sau un coş pe ATV şi călătoriile făcute împreună sunt ceva firesc.

„M-am trezit cu el lângă mine şi nu a vrut să mai coboare. Oricum nu merg cu viteză aşa că este în siguranţă”, explică moiseianul.

De altfel, căţelul este recunoscut de toţi localnicii, care l-a început s-au mirat de ataşamentul animalului dar acum s-au obişnuit cu el.

„Aşa ceva nu am mai văzut. Orice îi spune îl ascultă. Deja îl cunoaşte tot satul pe Rex”, spune Petre Tomoiagă, un moiseian de 52 de ani.

A avut şi două mici accidente, dar cu grija stăpânului şi-a revenit spectaculos.

„A fost lovit de două ori de maşină dar şi-a revenit. Se întâmplă să mai iasă din curtea casei care este chiar lângă şosea şi a fost lovit pe când era mai mic. Acum ştie că nu are voie să iasă fără mine”, arată Ghiţă Malec.

Acesta spune că nu s-a gândit niciodată să înstrăineze animalul indiferent de suma care i-ar fi propusă pentru a face această tranzacţie şi îl consideră pe Rex un membru al familiei. „Cred că ne vom pensiona împreună”, concluzionează stăpânul râzând.

Distribuie:

Postaţi un comentariu