FOTO Revelion pe roți, cu Mocanița de pe Valea Vaserului

Locomotivele cu aburi au fost restaurate cu sprijinul unei asociații elvețiene/ Foto: Dan Bodea

Dacă nu v-ați decis unde să petreceți noaptea dintre ani sau primele zile ale lui 2014, vă oferim o alternativă inedită: o călătorie cu mocănița pe singura cale ferată forestieră destinată turiștilor din România.

Compania care administrează calea ferată forestieră din zona Văii Vaserului oferă turiștilor un Revelion inedit. „Cu un tren cu abur, în vagoane încălzite se pleacă plini de voie-bună spre noul an, de-a lungul Văii Vaserului. În Paltin vă aşteaptă un meniu copios, artificii, foc de tabără şi o experienţă de neuitat”, spun reprezentanții companiei.

Traseul din noaptea dintre ani este între Vișeul de Sus și Novăț/Paltin și îl puteți vedea mai jos.

harta Mocanita

Plecarea se face, în 31 decembrie, la ora 18.30 din Gara Vișeul de Sus, iar întregul traseu durează până la ora 03.30, când este programată întoarcerea în gara din Vișeu de Sus.

Pe durata călătoriei cu Mocăniţa, turiștii primesc la întâmpinare o ţuică, aperitive pe drum, cina de Revelion la Paltin, şampanie la miezul nopţii, artificii, foc de tabără, divertisment, însoţitor de tren pe parcursul întregii călătorii.

Turiștii pot opta pentru cazare la Paltin și late breakfast. Prețul este de 238 lei/persoană pentru adulți și 138 lei pentru copii, fără cazare.

Dacă aveți deja Revelionul stabilit, puteți opta pentru o excursie cu mocănița în primele zile ale Noului An. Excursiile se organizează în fiecare zi, în perioada 2-5 ianuarie 2014. Plecarea din gara Vișeu de Sus are lor în fiecare zi la ora 10.00, iar pe parcursul traseului de 21, 6 kilometri veți descoperi o parte din România autentică și fascinantă, o Românie pe care nu ai cum să nu o iubești și de care te îndrăgostești de fiecare dată.

În momentul redactării articolului, mai erau 10 locuri libere pentru Revelionul cu Mocănița, potrivit organizatorilor.

Priviți câteva din fotografiile făcute de colegul nostru Dan Bodea, sâmbătă, pe traseul Mocăniței și vă veți convinge că este o excursie pe care nu puteți să o ratați.

[nggallery id=332]

[stextbox id=”custom” caption=”Scurt istoric”]Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus a fost construită în 1932, ca alternativă modernă la plutărit. După 1990, a rămas singura cale ferată forestieră funcțională din România. Din anul 2000, Mocănița este susținută și de asociatia „Hilfe für die Wassertalbahn“, din Elveția, cu ajutorul căreia s-au repus în funcţiune locomotive care fuseseră retrase, s-au procurat noi vagoane de persoane şi s-au restaurat depoul şi clădirea istorică a gării.

Din 2003, operațiunile feroviare sunt realizate în regim privat, de firma română R.G.Holz Company S.R.L. Calea ferată şi o mare parte din pădurile de pe Valea Vaserului sunt în continuare proprietatea statului.[/stextbox]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu