Reprezentanţii Shapir dau asigurări că din 2014 vor începe reabilitarea DN 18

Întâlnirea a avut loc marți, 12 noiembrie

Reprezentanţii Shapir Structures, firma care se ocupă de lucrările de reabilitare pe DN 18 care leagă Municipiul Sighetu Marmaţiei de Iacobeni, au dat asigurări că din anul 2014 vor demara lucrările de reabilitare pe DN 18. Aceștia au avut marți, 12 noiembrie, o întâlnire cu prefectul județului Maramureș, Anton Rohian, în cadrul căreia li s-a cerut să se ocupe serios de deszăpezire pe tronsonul de care răspund.

În cadrul discuțiilor purtate marți cu prefectul județului Maramureș, Anton Rohian, reprezentanţii Shapir au ridicat problema lipsei finanţării pentru reabilitarea DN 18, pe tronsonul Moisei-Iacobeni, subliniind că acesta este motivul principal al neînceperii lucrărilor în zona. În ultima perioada, au purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în acest sens, însă fără rezultate favorabile. De menţionat că în luna iunie a acestui an a fost semnat un act adiţional la contracte, prin care, din lipsă de fonduri, cele trei firme ce execută lucrări de reabilitare pe drumurile naţionale din Maramureş s-au angajat să efectueze lucrări cu asigurarea finanţării din fonduri proprii, urmând ca banii aferenţi să fie primiţi în cursul anului viitor. Cu toate acestea, firma Shapir nu a demarat nicio lucrare pe tronsonul Moisei – Iacobeni.

Prefectul le-a cerut reprezentanţilor firmei Shapir să fie pregătiţi pentru acţiunea de deszăpezire pe acest tronson, iar din primăvară să înceapă lucrările de reabilitare.

“Dacă pe 2013 bugetul pentru aceste lucrări a fost zero, sunt sigur că în 2014 veţi primii banii necesari. Am sa fac tot ce pot atât pe lângă domnul ministru delegat pentru proiecte de infrastructură Dan Şova cât şi pe lângă domnul Narcis Neaga, directorul CNADNR, astfel încât anul viitor să nu existe sincope în realizarea lucrărilor de reabilitare pe drumurile naţionale din judeţ. Ocupaţi-vă serios de deszăpezire pe tronsonul dumneavoastră de pe DN 18, iar din primăvară începeţi lucrările la drum”, a spus Anton Rohian, prefectul de Maramureş.

Directorul Shapir, Avraham Morgestern, a asigurat că vor trata cu seriozitate acţiunea de deszăpezire pe tronsonul Moisei- Iacobeni, în aceste zile fiind executate lucrări de pregătire a carosabilului pentru iarnă.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. dascalu ionel says:

    schimbatil pe idotul acela de dan care este la asfalt,k vinde cate 5 masini pe sapt

Postaţi un comentariu