Recepţia utilajelor de deszăpezire se va face cu repetiţie în Baia Mare

Primarul Cătălin Cherecheş a refuzat recepţia utilajelor de deszăpezire

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a refuzat joi, 24 octombrie, să facă recepţia utilajelor de deszăpezire, pe motivul că societatea Rosal nu a prezentat întreg efectivul stabilit la discuţii. Astfel, a fost prezentat un lot de 30 de utilaje, dar faţă de lista discutată, lipseau câteva, mai exact patru Unimoguri. Societatea Rosal a primit ca ultimatum ziua de vineri, 25 octombrie, dată până la care trebuie să prezinte toate utilajele cu care se va interveni în această iarnă în municipiul Baia Mare. În caz contrar, primarul spune că va rezilia contractul  şi va fi demarată procedura de licitaţie pentru serviciile de deszăpezire pentru iarna 2013/2014.

Nici stocul de sare  nu există în acest moment, însă directorul Rosal a dat asigurări că până luni primele 500 de tone de sare vor ajunge în Baia Mare.

„Dimineaţă la 8.00 ne vedem şi ne faceţi prezentarea corectă cu toate utilajele conform planului. Mi-aţi trimis o listă. Noi nu facem nici un fel de recepţie a acestor utilaje pentru că nu sunt toate! Vă recomand să le aveţi până dimineaţă. Nu le aveţi, demarăm procedura de licitaţie pentru deszăpezire pentru iarna 2013 – 2014. Iar lista să existe şi în realitate, să văd utilajele şi azi, şi peste o săptămână şi peste două, dar în special când ninge”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

„Unde-i sarea? Nu trebuie să aruncăm cu sare, dar trebuie să o avem în sărăriţă. V-am spus foarte clar că vreau să avem ca şi anul trecut, două puncte. Un punct în zona de vest şi altul în zona de est. Din punctul meu de vedere, amplasarea voastră acolo, în zona Penitenciarului, nu e potrivită pentru că este o distanţă considerabilă până în centrul oraşului. Ce să fac? Sare n-aveţi, utilajele nu le aveţi toate. O să verificăm săptămânal utilajele. Pentru că vreau, în urma tututor nemulţumirilor şi ale discuţiilor pe care le-am avut, să se facă în această iarnă deszăpezire ca la carte”, a mai adăugat edilul.

Reprezentantul Rosal a încercat să scuze lipsa utilajelor.

„Am făcut achiziţii noi, deci anul acesta am achiziţionat efectiv utilaje noi, dedicate acestui oraş, din experienţa neplăcută pe care am avut-o anii trecuţi. Am adus utilajele potrivite, ba mai mult decât atât, am achizitionat Unimoguri, pe care le vom folosi în exclusivitate în Baia Mare”, a declarat Bogdan Niculescu, director general Rosal.

Acesta trebuie să prezinte din nou pentru recepţie toată flota de utilaje pe care o va folosi societatea Rosal pentru iarna 2013 – 2014, vineri, 25 octombrie, la prima oră a dimineţii.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu