FOTO Reabilitarea Podului Viilor, gata în două săptămâni

Miercuri s-au făcut primele probe la iluminatul ornamental

Reabilitarea arhitecturală la Podul Viilor se apropie de final. Lucrarea care a durat cinci luni şi a constat în reconstruirea unei părţi din zidului cetăţii oraşului Baia Mare, placarea trotuarului cu piatră naturală, dar şi un nou sistem de iluminat public va fi recepţionată la jumătatea lunii noiembrie. În seara zilei de miercuri, 30 octombrie, s-au făcut primele probe la iluminatul ornamental.

„Facem probele la sistemul de iluminat ornamental. Probabil că la sfârșitul acestei săptămâni vor fi montate cam toate elementele componente ale acestui pod, care fac parte din amenajarea arhitecturală. Este cel mai important pod, unul simbolic, istoric al municipiului Baia Mare. Ne-am gândit cum mai completăm, cum mai slefuim anumite zone, dar eu sunt mulțumit de ceea ce iese și cred că vom fi cu toții mândri și bucuroși să avem o astfel de lucrare, care nu e doar o lucrare de arhitectură, e chiar o lucrare de artă”, a precizat primarul Cătălin Cherecheș.

Lucrările nu sunt încă finalizate şi au fost făcute în două etape din banii municipalităţii. În prima parte a fost reabilitat şi consolidat podul, iar în cea de-a doua s-a făcut reabilitarea arhitecturală. În total, lucrările au costat aproximativ 1.450.000 de lei.

Primarul Municipiului Baia Mare a mai spus că proiectul municipalității prevedere amenajarea arhitecturală a tuturor podurilor până în 2015, acestea urmând să fie puncte de atracție și pentru băimăreni și pentru turiști.

[nggallery id=249]

Distribuie:

Postaţi un comentariu