PSD respinge criticile aduse de liderii PDL despre starea infrastructurii şi a proiectelor

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea

Preşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost sesizate autorităţile competente despre situaţia unor proiecte de investiţii din judeţul Maramureş, blocate, anulate sau amânate de fosta administraţie a CJ.

Preşedintele PSD care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al CJ Maramureş s-a arătat deranjat de o afirmaţie publică a preşedintelui PDL Vasile Blaga făcută sâmbătă, în Baia Mare, despre situaţia dezastruoasă a infrastructurii judeţene cât şi a unor investiţii lansate în timpul guvernării PDL.

‘După preluarea administraţiei judeţene am constatat că o serie de proiecte aflat în derulare, îndeosebi cele de modernizare a infrastructurii, au fost întocmite voit greşit, fie s-a încercat prin atribuire favorizarea firmelor câştigătoare. Odată descoperit impasul ne-am concentrat să reparăm greşelile descoperite şi să încercăm continuarea acelor proiecte. Situaţia e cu totul diferită faţă de termenii în care liderii din PDL, îndeosebi Vasile Blaga urmat de Elena Udrea, au încercat să acrediteze ideea că proiectele lansate de pe timpul guvernării lor ar fi blocate de USL. Consider, în primul rând, că vina aparţine preşedintelui PDL Maramureş, Mircea Man, care şi-a dezinformat şeful în privinţa programelor de investiţii’, a spus Gabriel Zetea.

El a prezentat situaţia a şase dintre proiectele de anvergură aflate în derulare care au avut nevoie de fonduri suplimentare, iar un alt proiect, cum ar fi cel de modernizare a drumului judeţean Baia Sprie – Bârsana (55 km), urmează să reintre în procedură de licitaţie pentru adjudecarea unui nou executant al investiţiei.
De asemenea, noua administraţie a CJ Maramureş a trebuit să caute soluţii de rezervă pentru a continua realizarea proiectelor: depozitul ecologic din comuna Fărcaşa, circuitul bisericilor din lemn, reparaţia DN Baia Mare-Dej şi a mai multor tronsoane ale DN18 şi a aeroportului Baia Mare.

La rândul său, deputatul PSD Gheorghe Şimon, care între 2008-2012 a fost consilier judeţean, a punctat modul defectuos în care fostul preşedinte al CJ Maramureş, Mircea Man, acum deputat de PDL, a lansat proiecte de investiţii fără să aibă cofinanţare asigurată.

‘Este tragic modul cum percep democrat-liberalii sau mai precis cum sunt dezinformaţi de preşedintele PDL Maramureş despre investiţiile care ar fi blocate intenţionat de USL. Singura chestiune e că o parte dintre aceste investiţii nu aveau asigurată cofinanţarea, erau greşeli în proiectele tehnice, studiile de fezabilitate şi alte documente. Plus că preşedintele de atunci al CJ, Mircea Man, mergea rar şi deloc la şedinţele consultative a ADR Nord-Vest din Cluj Napoca. Sunt indignat de modul cum Vasile Blaga şi Elena Udrea critică starea drumurilor şi a turismului din judeţ de parcă ei nici n-ar fi guvernat. Vă asigur că în bugetul pe anul 2014, judeţul Maramureş va beneficia de o compensare a acestor lipsuri’, a spus Gheorghe Şimon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu