Primarul Cătălin Cherecheş, împotriva eutanasierii maidanezilor

Primarul Cătălin Cherecheș

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, respinge ideea eutanasierii câinilor maidanezi, susţinând varianta sterilizării şi mutării acestora în adăposturile situate la periferia oraşului.  Edilul a spus că populaţia trebuie să înţeleagă că, un câine odată adus acasă, nu poate fi aruncat în stradă când stăpânul consideră că nu mai e de folos.

‘Acum se propune o variantă legislativă într-o situaţie critică, dramatică, dar nu trebuie să ne gândim doar la ceea ce se întâmpla acum, ci şi la ceea ce se poate întâmpla pe viitor. Omorând 2.000 de căţei, rezolvi problema pentru o perioadă de cel mult şase luni. Dar, peste şase luni, câinii din curţile oamenilor, din curţile fabricilor de pe raza municipiului Baia Mare, vor face din nou pui şi din nou ne vom trezi cu o problemă. Cred că şi populaţia ar trebui să conştientizeze această problemă nu doar autorităţile’ a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul Cătălin Cherecheş.

Primarul respinge categoric eutanasierea câinilor după expirarea celor 14 zile, în care are aceştia ar trebui să stea în adăposturi.

‘Soluţia corectă, în primul pas, e sterilizarea şi de aici încolo trebuie să decidem ce se poate face. Aşa cum prevede legea, trebuie să eutanasiem doar câinii bolnavi, agresivi şi nu toţii câinii în masă, ‘ a spus Cătălin Cherecheş.

În adăpostul situat la marginea municipiului Baia Mare trăiesc 300 de maidanezi, acesta putând asigura cazare şi hrană pentru cel mult 800 de câini fără stăpân.

‘ Primăria Baia Mare va continua să susţină financiar sterilizarea câinilor fără stăpân, resping soluţia ca după sterilizare câinii să fie readuşi în stradă, iar aici fundaţiile şi asociaţiile de protecţie a animalelor se pot implica mult mai serios’, a conchis, Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare susţine şi introducerea cipurilor la maidanezii care ajung în adăposturi precum şi sancţiuni mai dure pentru cei care în abandonează.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Roland says:

    Un primar inteligent. Fata de multi alti edili acest om a schimbat radical fata orasului. Daca ceva ar trebui eutanasiat in Romania atunci ar trebui sa incepem cu prostia.

Postaţi un comentariu