Primăria din Borşa stă pe un butoi cu pulbere

Borşeni la protest

Primăria din Borşa stă pe un butoi cu pulbere. Schimbările de manageri de la Spitalul de Recuperare şi cel al Liceului au produs vii nemulţumiri şi au dus chiar la un protest care s-a desfăşurat joi, 15 august. În semn de solidaritate cu borşenii care l-au ales în funcţie, primarul oraşului, Teodor Mihali, a decis ca primăria să rămână închisă pe termen nelimitat, până când autorităţile centrale nu vor revoca deciziile de numire ale celor doi manageri.

„Primăria este închisă. Se lucrează doar la Evidenţa Populaţiei, pentru starea civilă. Restul angajaţilor din primărie sunt plecaţi pe teren, au muncă de teren pentru cel puţin două săptămâni de acum încolo sau chiar mai mult dacă situaţia o cere”, a precizat Teodor Mihali, primarul oraşului Borşa.

Întrebat despre situaţia creată la Borşa, prefectul de Maramureş a declarat că primăria nu a fost închisă deloc.

„Primăria nu a fost închisă. A fost închisă doar uşa din faţă, dar s-a putut intra pe uşa din lateral”, a subliniat Anton Rohian.

Riveranii spun că primăria a fost închisă luni, 19 august, timp de câteva ore şi uşa principală zăvorâtă cu un lacăt. Totuşi, în jurul orei 11.00, şi uşa principală a fost lăsată „ostentativ” deschisă. „Dimineaţă era închisă cu lacătul şi un banner pe care scria că este închisă pe termen nelimitat. Pe la 11.00 s-a luat jos lacătul şi uşa principală era deschisă în larg de parcă s-ar aştepta o delegaţie oficială”, a precizat un borşean.

 Demers la limita legalităţii

Demersul iniţiat de primarul borşean, unic în administraţia din România, este la limita legalităţii. Cele două zile în care Primăria Borşa a fost închisă au coincis cu liberele legale acordate de Guvern pentru zilele de 15 şi 16 august, cu menţiunea că ziua de 16 august trebuie recuperată. Surse din cadrul Prefecturii Maramureș au declarat însă că, la cererea prefectului, în Primăria Borşa a fost demarat un control ale cărui rezultate vor fi date publicităţii în cel mai scurt timp. „Prefectul a dispus ca la Primăria Borşa să meargă în control Poliţia să vadă despre ce este vorba”, au precizat sursele. Aceleaşi surse au mai arătat că prefectul care s-a aflat duminică la Borşa pentru inaugurarea Staţiei SMURD din localitate nu s-a întâlnit deloc cu primarul care era plecat în pasul Prislop, la festivalul „Hora la Prislop” unde a fost şi preşedintele României, Traian Băsescu. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu