Primăria Borşa realizează în regie proprie lucrările necesare finalizării Pârtiei Olimpice

Lucrările la pârtie sunt pe ultima sută de metri

După mai bine de un deceniu de la începerea lucrărilor la Pârtia Olimpică şi Telegondola de la Borşa, autorităţile locale pun piciorul în prag. Au decis să continue lucrările în regie proprie pentru a finaliza proiectul. „Având în vedere că investiţia la Pârtia Olimpică şi telegondolă durează de mai bine de 12 ani, am decis să schimbăm strategia adoptată de foştii primari, preluând execuţia lucrărilor care mai sunt necesare fibnalirii Pârtiei Olimpice, în regie proprie”, a declarat Teodor Mihali, primarul oraşului Borşa.

Schimbarea strategiei va aduce însemnate economii la bugetul local şi va capacita firmele locale pentru prestarea lucrărilor. „ În acest fel reuşim să înregistrăm economiii de peste 50% din valoarea necesară investiţiei şi oferim posibilitatea firmelor locale care deţin utilaje grele să presteze lucrări pentru Primăria Borşa. În prezent, se execută lucrări de profilare a pârtiei cu şapte buldozere şi trei excavatoare de mare capacitate”, a mai adăugat edilul.

Deşi investiţia, evaluată la aproximativ 13 milioane de euro, a demarat printr-un program Phare în urmă cu zece ani, a fost oprită în mai multe etape din lipsa cofinanţării. Numeroasele termene de dare în funcţiune care au fost vehiculate de-a lungul timpului au foist depăşite şi amânate şi din cauza unui contract păgubos încheiat de fostul primar al oraşului. „La investiţia pentru Telegondolă se continuă contractul moştenit cu firma Dunărea SA, lucrările fiind în graficul dorit de noi, aproape de finalizare. Telegondola va avea o capacitate de transport de 1.200 de persoane pe oră”, a subliniat Teodor Mihali. „Prima zăpadă nu ne va lua prin surprindere ci ne va găsi cu pârtia finalizată şi telegondola în funcţiune, astfel încât turiştii să se poată în sfârşit bucura de cea mai mare, modernă şi spectaculoasă pârtie din România”, a concluzionat primarul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu