Poliţiştii băimăreni vor fi la datorie de Sărbătoarea Castanelor

Pentru ca Sărbătoarea castanelor să fie fără evenimente neplăcute, a fost suplimentat numărul de poliţişti

În perioada 27 – 29 septembrie, în municipiul Baia Mare se desfăşoară a XXI – a ediţie a Sărbătorii Castanelor. Întrucât se preconizează participarea unui număr mare de persoane, atât din judeţ cât şi din ţară, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a dispus suplimentarea numărului de poliţişti care vor acţiona în această perioadă în municipiul reşedinţă de judeţ.

Pentru ca activităţile organizate cu acest prilej să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi pentru prevenirea producerii de evenimente negative, respectiv furturi, agresiuni, tâlhării, distrugeri, evenimente rutiere, ambuteiaje, poliţiştii rutieri, de ordine publică, judiciar şi investigarea fraudelor vor fi prezenţi în zonele destinate desfăşurării Sărbătorii Castanelor.

Având în vedere faptul că hoţii profită de aglomerările de persoane şi de graba şi neatenţia cetăţenilor, poliţiştii maramureşeni adresează celor care intenţionează să participe la sărbătoare câteva recomandări menite să prevină comiterea furturilor, astfel:

– supravegheaţi-vă poşeta în permanenţă şi încercaţi să o ţineţi cât mai strâns sub braţ, nu lateral sau la spate

– nu păstraţi bani, acte sau telefoane în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi mai accesibile hoţilor

– nu vă lăudaţi în public că deţineţi la dumneavoastră sume mari de bani

– când staţi la rând pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi sau nu permiteţi să fiţi înghesuit. Hoţii pândesc victima, observă locul unde aceasta ţine banii, telefonul sau alte bunuri de valoare şi vor profita de primul moment de neatenţie

– închideţi autoturismul şi nu lăsaţi în interior, la vedere, bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi.

 

Postaţi un comentariu