Peste un hectar de locuri de joacă pentru copiii băimăreni

Bucurie mare pentru copiii băimăreni. Un loc de joacă de peste 1.150 metri pătraţi este aproape de finalizare în „Parcul Maria” din municipiu. Incinta acestui loc de joacă este împărțită pe trei grupe de vârstă: adolescenți, școlari și preșcolari. Zona adresată adolescenților cuprinde o piramidă de cățărare și 4 elemente aerodinamice. Peste 80 de copii vor putea folosi simultan spațiul adresată școlarilor, pe care sunt amplasate două complexuri de dimensiuni mari. O altă zonă se adresează preșcolarilor, iar aici au fost amplasate 2 complexuri de joacă potrivite vârstei lor, precum și elemente cu arc. Cele trei zone destinate diferitelor grupe de vârstă sunt unite între ele de alei pietonale. Întreaga suprafață a locului de joacă de 1.150 mp va fi acoperită de covor de cauciuc cu decoruri specifice vârstei.

 

 „A fost o dorinţă a mea de a reabilita acest loc de joacă, de a-l dezvolta ca suprafaţă, dar şi ca atractivitate. Am vrut să creem tot ceea ce înseamnă condiţii de distracţie aici, elemente de joacă moderne şi civilizate, pentru toate categoriile de vârstă. Am turnat straturi de cauciuc pe suprafeţe, pentru siguranţa copiilor şi liniştea părinţilor. O parte din locul de joacă a fost finalizat deja, iar o altă parte se află în curs de finalizare. Cred că acest loc de joacă amenajat în Parcul Municipal Regina Maria este un exemplu pentru a arăta că vrem calitate în tot ceea ce înseamnă execuţie. Era prevăzut să terminăm această lucrare mult mai devreme, dar lucrările se derulează pe măsură ce putem aloca banii necesari de la bugetul local, dar am încrederea că în aproximativ o săptămână îl vom putea recepţiona”, a precizat Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare.

 Concomitent cu lucrările desfășurate în parc, se realizează 3 noi locuri de joacă în cartierele Ferneziu, Firiza și Valea Borcutului.  În Ferneziu și Firiza locurile de joacă sunt amplasate în incinta școlilor generale din cartier. În Valea Borcutului locul de joacă va fi situat lângă terenul de fotbal, va fi împrejmuit cu gard de lemn și se va turna covor de cauciuc pe întreaga suprafață. Fiecare din cele trei locuri de joacă va fi dotat cu câte un complex destinat copiilor cu vârsta peste doi ani. În total, în incinta locului de joacă vor avea acces simultan un număr de 40 copii.

 

Primele trei terenuri de sport de cartier vor fi amenajate începând de săptămâna viitoare

Peste câteva zile vor demara lucrările pentru amenajarea primelor trei terenuri de sport, în care doritorii vor putea juca fotbal, baschet, handbal şi tenis de masă. Aceste terenuri vor avea o suprafață de 200 metri pătraţi, pe care va fi turnat un sistem de cauciuc specific practicării jocului cu mingea.

„Anul viitor mai intrăm cu alte 20 sau 25 de noi locuri de joacă, astfel încât să închidem tot ceea ce înseamnă investiţii în locurile de joacă din Baia Mare sau amplasarea unora noi. De săptămâna viitoare începem şi montarea terenurilor de sport de mici dimensiuni în cartiere, primele trei urmând să fie amenajate în cursul acestei luni. Este important să le oferim adolescenţilor şi tinerilor astfel de spaţii în care să poată avea activităţi sportive şi de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos”, a conchis Cătălin Cherecheş.

Pe parcursul lunii mai 2013 au fost create locuri de joacă în incintele a 14 grădinițe din municipiul Baia Mare, dotarea cu echipamente de joacă fiind făcută în funcție de suprafața de zonă verde de care dispune fiecare amplasament.

În această vară au fost finalizate lucrările la locuri de joacă începute în toamna anului 2012. În acest sens, incintele a 8 locuri de joacă din municipiu au fost aduse la standarde europene, prin turnarea covorului de cauciuc. În incinta locului de joacă de pe Bd. Decebal nr.14 a fost amplasat un complex nou, unicat în Baia Mare, în formă de dinozaur.

Distribuie:

Postaţi un comentariu