Peste 400 de maramureşeni fac agricultură ecologică

Sursa foto: glasul.ro

Peste 400 de agricultori din judeţul Maramureş au depus solicitări în vederea înregistrării ca operatori ecologici şi, de asemenea, au solicitat acordarea ajutorului specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor ecologice.

‘ În acest an, s-au înregistrat un număr de 424 operatori ecologici. Termenul de înregistrare la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a fost prelungit până la 31 august, faţă de cel iniţial, 31 mai. Ca urmare şi termenul de depunere a cererilor la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a prelungit de la 15 octombrie până la 29 noiembrie, pentru a putea permite mobilizarea inspecţiilor în teren şi eliberarea la timp a certificatelor de conversie’ a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltarea Rurală Maramureş, Maria Itu.

Aceasta a observat interesul sporit din partea agricultorilor în a oferi pieţei de consum locale şi regionale produse ecologice variate şi autorizate, atât în magazine de specialitate, cât şi pe piaţa organizată de Asociaţia Producătorilor Tradiţionali din judeţul Maramureş.

Cele mai solicitate produse sunt cele apicole, legumele şi fructele, produsele de panificaţie şi cele lactate, produsele conservate specifice sezonului rece, dar şi produsele din carne. În municipiul Baia Mare, asociaţia organizează săptămânal, în zilele de vineri şi sâmbătă, un târg care se bucură de o mare apreciere din partea cumpărătorilor. Practic, piaţa organizată oferă o gamă largă de produse de casă tradiţionale, pe toată durata anului. 

În urmă cu o săptămână, Guvernul a aprobat Hotărârea prin care se stabileşte prelungirea termenului de depunere a cererilor de la 15 octombrie la 29 noiembrie. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu