PDL pregătește un Guvern din umbră

Gheorghe Marian, secretarul PDL Maramureş

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de Colegiu Director a PDL care se va desfăşura sâmbătă în municipiul Baia Mare este desemnarea unui  „Guvern din umbră”. „Al doilea punct de pe ordinea de zi vizează şi discuţii despre Guvernul Alternativ al PDL. Se va discuta despre el, se vor face propuneri şi este foarte posibil ca acesta să fie lansat chiar la Baia Mare”, a precizat Gheorghe Marian, secretarul PDL Maramureş.

„Guvernul din umbră”, aşa cum îl numesc democrat-liberalii, se vrea o alternativă la guvernarea actuală, guvernare care în ultima perioadă are parte de numeroase critici şi un exerciţiu pentru momentul în care partidul, aflat acum în opoziţie, va ajunge la guvernare. Cu toate că PDL-iştii maramureşeni se feresc să facă publice numele celor care vor face parte din acest guvern, surse din cadrul formaţiunii politice dau numele lui Cătălin Predoiu drept favorit pentru a prelua funcţia de premier. Acelaşi surse au mai precizat că este foarte posibil ca printre miniştrii noului guvern din umbră să se regăsească şi cel puţin un maramureşean. „Cătălin Predoiu este în cărţi pentru a prelua funcţia de premier şi pe lista noului cabinet se va regăsi şi un maramureşean”, au declarat sursele.

În cadrul aceleiași ședințe se vor pune la punct criteriile pentru candidaturile la alegerile pentru Parlamentul European şi alegerile prezidenţiale de anul viitor. „Este puţin probabil să se facă şi nominalizări. Abia acum se pun la punct criteriile pentru acceptarea candidaturilor”, a mai adăugat George Marian. Finalul de Colegiu Director este dedicat „Diverselor” în cadrul cărora vor fi analizate toate „derapajele” publice ale membrilor marcanţi PDL.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu