Paul Andrei Draghiş, argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Paul Andrei Draghiş, argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Băimăreanul Paul Andrei Draghiş, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu”, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de  Astronomie şi Astrofizică desfăşurată în Grecia. Delegaţia formată din elevii români au câştigat cinci medalii – două de aur, două de argint şi una de bronz, acesta fiind cel mai bun rezultat al României în istoria participării la competiţie.

Medaliile de aur au fost obţinute de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare),  în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miritescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, ajunsă la editia a şaptea, s-a desfăşurat în oraşul Volos din Grecia, în perioada 27 iulie – 5 august. La competiţie au participat peste 100 de concurenţi din 20 de ţări. Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de România, la Suceava.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu