Pacea „relativă” de la Borşa. Primarul nu mai închide Primăria

Primarul orașului Borșa, Teodor Mihali / Sursa foto: glasul.ro

Primarul din Borşa, Toader Mihali, a revenit asupra deciziei de a închide primăria începând de luni, 2 septembrie.

„Am schimbat programul de protest pentru că am ajuns la concluzia că celor care ne reprezintă și au putere, le pasă doar de propriile lor interese și nu le pasă absolut deloc de populație sau condițiile în care trăim. În această țară totul se comandă de la București, mai precis nu ți se dă voie să faci nimic bun în favoarea comunității. Nu vreau să fac decât lucruri bune pentru oraș și zonă, dar nu numai că nu sunt ajutat, nu sunt nici măcar lăsat în pace să-mi fac treabă așa cum trebuie de către sistem și cei care fac parte din el”, a precizat Toader Mihali.

Edilul borşean îi învinovăţeşte pe cei de la centru pentru problemele create în oraş şi spune că este împiedicat să facă bine pentru comunitatea care l-a ales.

„Am următoarele priorități de dezvoltare a zonei prin turism și mediul economic, la care nu primesc răspuns favorabil, în schimb toate sunt blocate cu sprijin de la centru: spitalul și proprietățile acestuia, Remin cu terenurile din zone industriale, armată cu terenuri și imobile şi gestionarea masei lemnoase. Totul este menținut blocat, cum să ne dezvoltăm orașul în astfel de condiții?”, a adăugat edilul.

 Boicot în CL

Primarul îşi acuză consilierii locali care au absentat la şedinţa de Consiliu Local programată pentru vineri, 30 august. Cu toate că nu a fost cvorum şi şedinţa a fost reprogramată, discuţiile pline de acuze de o parte şi de alta s-au prelungit timp de câteva ore bune.

„La ședința de consiliu de ieri (n.r. vineri, 29 august) au participat doar 8 verzi din 10 (2 absenți motivați), din care doar șase erau de acord cu ordinea de zi și doi erau împotrivă din cauza că nu primesc lucrări suficiente de la Timiș Adrian (zis Ady Fieru) și doresc că acesta să fie schimbat.  Fără Ady în echipa noastră, nu ar fi fost făcute nici jumătate din lucrările care sunt făcute. Cei care-i sunt împotrivă sunt invidioși și nu au făcut nimic pentru comunitate fără să tragă profit într-un fel sau altul. Din opoziție nu a participat nimeni, se zvonește că nu au venit din cauză că ușa din față a primăriei era închisă, dar în realitate nu au venit pentru că nu se dorește îndreptarea lucrurilor în Borșa”, arată Toader Mihali.

Şedinţa de Consiliu Local Borşa a fost amânată pentru joi, 5 septembrie, şi este cert că atunci consilierii vor găsi uşile primăriei deschise. Totuşi, primarul nu are mari aşteptări nici de la această şedinţă.

„Nu mă aștept la decizii miraculoase, în primul rând pentru că nu sunt capabili să deciza în mod adevărat și să ia decizii importante pentru comunitate, dar și pentru pentru că majoritatea sunt doar o gașcă de hoți la drumul mare care-și urmăresc doar interese proprii. Nu exagerez cu nimic când spun asta.  Sau probabil opoziția preferă să vină la ședință când eu nu sunt prezent”, a concluzionat primarul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu