UPDATE: Numire cu scandal la Borşa. Localnicii organizează un miting de protest

Remus Şteţco, fostul edil al oraşului Borșa

UPDATE:

Peste 1000 de borșeni sunt așteptați joi, 15 iulie, la ora 14.00, pe helioportul de lângă Spitalul de Recuperare din Borșa la un miting de protest împotriva numirii managerului Remus Ștețco. Convocarea a fost făcută pe rețeaua de socializare Facebook, în seara zilei de 14 august, câteva sute de borșeni distribuind mesajul în mai puțin de o jumătate de oră.

 

 

Schimbarea managerului de spital de la Borşa a reaprins spiritele în zonă. Înlocuirea lui George Ştefănescu cu Remus Şteţco, fostul edil al oraşului, pare să pornească un război rece în zonă. Localnicii sunt nemulţumiţi de această înlocuire şi ameninţă cu proteste de stradă, în frunte cu primarul oraşului. Deoarece spitalul este unul strategic şi este direct coordonat de Ministerul Sănătăţii, numirea făcută, aşa cum spun riveranii, pe criterii politice, nu are nimic de-a face cu anumite competenţe. Mai mult, localnicii spun că fostul primar se face vinovat de păgubirea oraşului şi a primăriei pe care a condus-o în calitate de viceprimar şi apoi primar câteva mandate.

 „Această numire este o  adevărată batjocură în plin sezon de vară la adresa tuturor cetăţenilor din Borşa din partea partidelor politice la putere şi a parlamentarilor pe care i-am ales să ne reprezinte interesele în capitală! În loc să ia decizii pentru DN18 sau alte investiţii necesare! Pe acest subiect se anunţă un protest de mare amploare în următoarele zile, protest la care populaţia trebuie să se exprime dacă este sau nu de acord cu o astfel de administraţie la spitalul nostru”, scrie Teodor Mihali, primarul oraşului pe pagina personală de Facebook.

Edilul ameninţă cu represalii şi mai dure şi măsuri de protest extreme.

„Duminică va fi prezent în Borsa dl. secretar de stat Raed Arafat pentru inaugurarea bazei SMURD, eveniment la care voi refuza categoric să tai panglica cu domnia sa atâta timp cât avem o astfel de administrare la spitalul nostru! Ca semn de solidaritate faţă de cei care vor participa la protest, Primăria Borşa se va închide până la numirea unei persoane demne de o astfel de funcţie, plecăm chiar şi în concediu cu toţii dacă acest lucru durează, durează”, a mai adăugat primarul.

Problemele lăsate în urmă de fostul primar, actual manager, sunt cunoscute în zonă. Ultimul raport al Curţii de Conturi a scos la iveală numeroase nereguli în administrarea primăriei borşene, licitaţii „cu dedicaţie” dar şi deturnări de fonduri.

Încă nu a fost anunţată data la care va începe protestul, totuşi, surse apropiate primarului spun că acesta va începe cel mai târziu la finele acestei săptămâni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu