Notarii monopolizează topul celor mai bine plătiți liber profesioniști din Maramureș

Notarii au avut în anul 2012 venituri care depăşesc lejer şi 100.000 de lei / Sursa foto: cugetliber.ro

Un rentier, un jucător la bursă, un executor judecătoresc, un expert în insolvenţă şi un notar sunt pe locurile fruntaşe într-un top al veniturilor din activităţi independente şi cedarea de bunuri realizat în judeţele Transilvaniei de Nord. Profesiile liberale se dovedesc astfel foarte bănoase şi în anii de criză economică.

Notarii monopolizează topul

La fel ca şi în anii precedenţi, profesiile liberale sunt cele mai profitabile în Maramureş. Potrivit declaraţiilor de impunere, eliberate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Maramureş, pe primele zece locuri în topul celor mai mari venituri declarate se regăsesc exclusiv activităţile juridice. Astfel, notarii au avut în anul 2012 venituri care depăşesc lejer şi 100.000 de lei.

Dacă ar fi să facem un clasament, în primii zece se regăsec, fără excepţie, notarii publici din judeţ. Astfel, pe primul loc la veniturile brute se regăseşte un notar care a avut venituri brute de 124.726 de lei. După ce a plătit „dările” la stat acesta a rămas cu 91.912 lei în conturi. Pe locul secund se regăsesc alţi doi notari maramureşeni cu venituri brute de 122.031, urmaţi de un al patrulea cu 120.988 de lei încasaţi.

„Top 10” continuă fără excepţie cu veniturile încasate de notari. Pe ultimul loc din top se regăsesc încasări de 33.598 de lei, venituri brute. În Maramureş sunt înregistrate 35 de cabinete notariale în care activează unul sau mai mulţi asociaţi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu