Municipalitatea a preluat forţat Piaţa „Izvoarele” şi „Albina” din Baia Mare

Municipalitatea a intrat în forţă în cele două pieţe

Începând de luni, 28 octombrie, băimărenii vor avea parte de condiţii „decente” în două dintre pieţele municipiului, respectiv „Izvoarele” şi „Albina”. Muncitorii lucrează la renovări şi amenjări încă de sâmbătă când, echipaje formate din forțe de ordine, polițiști și jandarmi, dar și muncitori ai Serviciului Public Ambient Urban, în frunte cu primarul Cătălin Cherecheș au intrat astăzi în forță în Piețele Izvoare și Albina pentru a pune în aplicarea Hotărârea Consiliului Local nr. 290/2013 prin care s-a atribuit gestionarea serviciilor de piață în cele două locații de către Serviciul Ambient Urban.
piata.jpg (29)
Încă din vară, Primăria Baia Marea trimis nenumărate somaţii Societăţii „Piaţa Aliment” prin care i se cerea să elibereze spaţiul pe care îl ocupa ilegal. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, autorităţile locale au decis să preia administrarea în forţă. Astfel, sâmbătă, 26 octombrie, la orele amiezii, s-a intervenit în cele două pieţe.
piata.jpg (5)
„Am intrat astăzi în Pieţele Izvoare şi Albina pentru a pune în aplicare Hotărârea Consiliului Local nr.290/2013, prin care aleşii locali au decis să delege Serviciului Public Ambient Urban (SPAU) administrarea şi exploatarea acestor două pieţe agoalimentare, unde de peste 20 de ani fărădelegile şi mizeria sunt la ordinea zilei. Am trimis numeroase somaţii SC Piaţa Aliment SA, care trebuia să elibereze domeniul public, lucru care nu s-a întâmplat. Tocmai de aceea am decis să nu mai prelungim situaţia inacceptabilă din aceste două pieţe şi am decis să acţionăm pentru instaurarea legii şi a ordinii. A fost o adevărată desfăşurare de forţe: am eliberat domeniul public de mesele ruginite şi improprii, apoi s-a trecut la salubrizarea întregii zone, după care a venit rândul specialiştilor de la o firmă de construcţii să se ocupe de reabilitare. Mâine vom aduce mesele noi, conforme cu standardele impuse în domeniu, iar de luni dimineaţa veţi avea ocazia să vedeţi aceste două pieţe la standarde decente, aşa cum toţii ne dorim. Pentru că de astăzi de gestionarea acestor pieţe se va ocupa SPAU, aflat în subordinea administraţiei publice locale, regulile unui comerţ civilizat vor fi respectate, va exista pază şi ordine”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. gioni says:

    Felicitarii primarului intrucat acolo nu puteai intra din cauza unor oameni care nu aveau nimic cu agricultura ba m-ai mult de nu le vindeai capsunile in cazul meu ii punea pe alti sa le cumpere si dupa ce ajungeau la masa discuta cu tine cum vroiau
    printre care cei doi din imaginea cu politistul Felicitari!!!!!!

Postaţi un comentariu