Microhidrocentrală pe râul Suciu

Recepţia la terminarea lucrărilor microhidrocentralei a avut loc luni

O microhidrocentrală din Maramureş furnizează energie pentru reţeaua naţională. Recepţia la terminarea lucrărilor microhidrocentralei a avut loc luni, 11 noiembrie. Obiectivul este amplasat amonte de localitatea Groşii Ţibleşului şi are următorii parametrii funcţionali: puterea instalată 1, 32 MW, căderea 150 de metri, lungimea conductei 5, 2 km , fiind echipat cu o turbină Pelton cu 4 injectoare.

Microhidrocentrala realizează o energie productibilă de 4, 35 GWh care se livrează în sistemul energetic naţional. În discuţiile purtate cu investitorii români şi austrieci, prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a subliniat importanţa protejării biodiversităţii râului Suciu, precum şi păstrarea intactă a cadrului natural din zona respectivă.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Zana Apelor says:

    E deja ceva grotesc! Cu totii stim ca microhidrocentralele insemana moartea raurilor si mutilarea vailor. Din moment ce MHC-ul a pornit raul e deja mort si valea mutilata pe veci, ce cadru natural si biodiversitate sa mai protejezi?! E ca si cum unul dintre complicii la crima ar sta langa cadavrul victimei si-ar zice ca trebuie sa avem grija de sanatatea victimei!

Postaţi un comentariu