„Maratonul Ursoii”, competiţie sportivă pentru amatori

Competiţia se adresează sportivilor amatori

Sportivilor amatori din Maramureș și județele limitrofe le-a fost lansată provocarea de a-și testa rezistența fizică și psihică în cadrul competiției „Maratonul Ursoii”,  ajunsă la ediția a VIII-a. Aceasta se va desfășura sâmbătă, 17 august, în comuna maramureșeană Ieud, într-un cadru natural spectaculos.

 Traseu de 20 de kilometri

Întrecerea, singura de gen organizată în mediul rural din Maramureș, se întinde pe o distanță de circa 20 de kilometri și străbate un traseu cu mai multe porțiuni în pantă, dar cu un peisaj care distrage atenția de la greutățile drumului.

Startul se va da la ora 9.00 dimineața din fața sediului Primăriei Ieud, iar concurenții au de urmat traseul: Plopșor, cantonul silvic, Solotruc, Gura Ursoii, Fundul Ursoii și retur. Locul de întoarcere a dat și denumirea competiției.

La maraton pot participa toate persoanele care au minimum 18 ani și dețin un certificat care atestă că sunt clinic sănătoase și pot depune efort fizic. Taxa de participare este de 50 lei, suma colectată astfel urmând să fie utilizată în scopuri caritabile. Înscrierile se pot face inclusiv în ziua startului, înainte de ora 9.00, în fața primăriei, unde va fi deschis un stand al organizatorilor.

  Competiţie organizată de un maramureşean stabilit în Italia

Premiile sunt în valoare totală de 1.000 de euro și constă în bani, cupe, tricouri. Primul loc este răsplătit cu 200 de euro, locul secund cu 100 de euro, iar concurentul ajuns pe a treia poziție va fi recompensat cu 50 de euro.

„Maratonul Ursoii” este organizat din inițiativa unui localnic din Ieud stabilit în străinătate. Îndrăgostit de comuna natală, dar și adept al unei vieți sănătoase, Vasile Dunca Boboiog și-a propus să organizeze anual o competiție prin care să promoveze activitățile sportive și în care să atragă tot mai mulți tineri maramureșeni, iar în final concursul să devină de referință pentru întrecerile de acest fel din țară. „În ultimii ani, se face tot mai puțină mișcare, iar activitățile sportive pentru amatori aproape că nu există. Cred că această stare este și o consecință a lipsei de spații amenajate. Totodată, este îngrijorătoare și indiferența tinerilor pentru sport. Printr-o colaborare mai strânsă între primărie, școală și cetățenii comunei s-ar putea găsi soluții pentru îmbunătățirea situației”, a declarat Vasile Dunca Boboiog.

Evenimentul coincide cu întâlnirea fiilor satului Ieud.

Distribuie:

Postaţi un comentariu