Maramureşul poate deveni centru regional la Inspecţia muncii

Inspectorul general de stat Ciprian Dragomir a vizitat Maramureşul

Inspectorul general de stat Ciprian Dragomir, şef al Inspecţiei Muncii, s-a aflat în Maramureş la acest sfârşit de săptămână. Pe parcursul şederii sale s-a întâlnit cu vicepreşedintele CJ Maramureş Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş şi cu deputatul PSD Florin Tătaru. Şeful Inspecţiei Muncii a fost însoţit de Dragoş Năcuţa, inspector şef al ITM Maramureş. S-a discutat despre regionalizare şi descentralizare prin prisma inspecţiei muncii, a relaţiilor de muncă şi a securităţii şi siguranţei în muncă.

Ciprian Dragomir a reliefat activitatea inspectorului şef  Dragoş Năcuţa, apreciind munca inspectorilor din judeţul nostru. Totodată, şeful de la Inspecţia Muncii doreşte o implicare activă în ceea ce priveşte viitoarele modificări legislative din partea celor de la ITM Maramureş. „Sunt prezent în Maramureş aşa cum sunt prezent în judeţele în care sunt inspectori şefi pe funcţie. Dragoş Năcuţa este inspectorul şef de la ITM Maramureş de 3 luni. În atare condiţii am discutat cu domnia sa şi am făcut o evaluare a modului de acomodare, cum vede şi percepe activitatea din instituţie, dorind să îi aflu părerea cu privire la modul în care am putea îmbunătăţi legislaţia românească din domeniu, asta şi prin prisma procesului de regionalizare şi descentralizare care are loc în ţara noastră. Mă bucură să văd îmbunătăţirea semnificativă a activităţii în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, precum şi aprecierea pentru inspectorii de muncă din judeţ după modul în care îşi desfăşoară activitatea (controale şi amenzi, dar şi acţiuni de prevenţie). Mă bucură şi derularea periodică a campaniilor de informare pe Relaţiile de muncă şi pe securitate şi siguranţă în muncă, un exemplu fiind cel pentru administraţiile publice locale (primării). Una peste alta sunt mulţumit de activitatea instituţiei de aici din Maramureş şi de cea a Inspectorului şef  Dragoş Năcuţa” a precizat Ciprian Dragomir, inspector general de stat, şef al Inspecţiei Muncii.

Promovarea tinerilor în poziţii de decizie, politica urmată de Gabriel Zetea

Preşedintele PSD Maramureş a dorit să ştie poziţia şefului Inspecţiei Muncii cu privire la regionalizare şi descentralizare, sperând ca Maramureşul să devină centru regional în ceea ce priveşte acest domeniu de activitate.  „Mă bucură foarte mult aprecierile de bine pentru conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, în special cele pentru inspectorul şef Dragoş Năcuţa. Asta înseamnă că generaţia tânără care conduce destinele mai multor instituţii deconcentrate, inclusiv în Maramureş, are succes. Lucru care mă încurajează din postura de preşedinte al PSD Maramureş pentru a continua politica de promovare a tinerilor în poziţii de decizie şi execuţie. Problemele discutate cu Ciprian Dragomir, inspector general de stat, şef al Inspecţiei Muncii, ne dau speranţe ca judeţ în perspectiva  regionalizării şi a viitoarei descentralizări că Maramureşul poate deveni centru regional în ceea ce priveşte inspecţia muncii” a precizat Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş.

Distribuie:

Postaţi un comentariu