Lupta cu focul continuă. Noul incendiu de pe vârful Toroioaga a afectat 12 hectare de teren

Incendiul a reizbucnit luni dimineaţă / Sursa foto: Prefectura Maramureş

Aproximativ 12 hectare de teren sunt afectate de incendiul care a reizbucnit luni dimineaţă la Borşa, în apropiere de vârful Toroioaga, la circa 1.400 de metri altitudine. În acest moment sunt înregistrate 9 focare viabile, cele mai puternice dintre acestea fiind controlate.

         Conforum unui comunicat de presă remis de Prefectura Maramureş, 256 de persoane acţionează pentru localizarea şi  lichidarea focului. Un număr de 113 sunt pompierii, 101 jandarmi şi 51 silvicultori. În zonă se acţionează inclusiv cu 10 drujbe ale jandarmilor şi personalului silvic şi două autospeciale, pentru care s-a realizat o linie de furtun de înaltă presiune de tip D, în lungime de  700 de metri.

interventie-incendiu

 

“Forţelor de la sol li s-a alaturat încă de luni un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., având un  echipaj format din 8 militari, care efectuează misiuni de stingere a focului în zonă.”, mai precizează sursa citată.

Conform I.S.U. Maramureş, acţiunile de lichidare a incendiului s-au desfaşurat şi în cursul nopţii de luni, până la ora 24.00.

Coordonarea operaţiunilor  la faţa locului este asigurată de care col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U Maramureş, urmând ca în jurul amiezii să ajungă în zonă şi prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian.

De precizat că  în zonă a fost blocat accesul culegătorilor de afine,  pentru a evita orice eveniment nedorit.

Distribuie:

Postaţi un comentariu