Judoka Ionuţ Vasian, singurul băimărean la Festivalul Olimpic al Tineretului

Oraşul olandez Utrecht va găzdui în perioada 14-19 iulie, cea de a XII-a ediţie a Festivalului Olimpic de vară al Tineretului European, competiţie la care România va participa cu o delegaţie de 46 sportivi (21 de fete şi 25 de băieţi). Sportivii tricolori vor concura la 5 din cele 9 discipline prevăzute în programul competiţiei, respectiv la atletism, gimnastică, înot, judo, tenis.

Din delegaţia ţării noastre face parte un singur sportiv băimărean. Este vorba despre judoka Ionuţ Vasian, legitimat la Clubul Sportiv Municipal. În acest an competiţional, cele mai importante rezultate obţinute de sportivul maramureşean sunt cele două titluri de campion naţional la categoria 90 kg, la U21 şi U18, respectiv medalia de argint cucerită la Cupa Europei pentru Cadeţi U18 Top Ranking, de la Piteşti.

La ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013, Maramuresul a fost reprezentat de trei sportivi. Astfel, la biatlon, au concurat Oana Andreea Vălean şi Raul Andrei Demeter, legitimaţi la CSŞ Baia Sprie, iar în concursul de snowboard a participat Peter Almaşi, legitimat la CS Triple S Predeal.

Distribuie:

Postaţi un comentariu